Şekerbank

Kaş’ta Geniş Kapsamlı Çiftçi Eğitim Çalışması Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kaş’ta Geniş Kapsamlı Çiftçi Eğitim Çalışması Yapıldı
Tofidass

Antalya Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce yürütülen Çiftçi Eğitim ve Yayım Çalışmaları kapsamında Kaş İlçesi Dirgenler Mahallesi’nde; Kaş İlçe Müdürlüğü’nde görevli personel, Dirgenler Muhtarı Ahmet Ali KESKİN, Elmalı Ziraat Odası’nda görevli Ziraat Mühendisleri ve 35 çiftçinin katılımıyla Kaş İlçesi Dirgenler Mahallesinde yapılan toplantıda aşağıdaki konular görüşülüp değerlendirildi.

Teknik personel tarafından üreticilere ağırlıklı olarak Örtüaltı tarımı yapılan bölgede üreticilere bitki zararlılarından Gal Sineğinin yaşayışı, zararı ve Gal sineği ile mücadele kapsamında neler yapılması gerektiği anlatıldı. Dirgenler Mahallesi’nde bahçe üretiminde ekonomik olarak yetiştiriciliği yapılan nar meyve üretim alanlarında yapılması gereken Kültürel Mücadelenin içerisinde yer alan budama, hasat zamanı gerçekleştirilen dalda ve yerde bırakılan meyvelerin toplanıp imha edilmesi gerektiği anlatıldı. Sonbaharda yapılacak olan doğru gübrelemenin gelecek sezonun meyvelerinin kalite ve kantitesine etkisi paylaşıldı. Sahada bulunan zararlı organizmalardan Harnup güvesinin mücadelesinde biyoteknik mücadele yönteminin gerek monitör amaçlı gerekse kitlesel yakalama amaçlı sahada kullanımı ve toplu mücadelede başarı oranına değinildi. Son çare olarak kabul gören Kimyasal Mücadele ye başvurulacağı zaman alınacak olan pestisitin Tarım ve Orman Bakanlığının hedef meyve ve var olan zararlı organizma için ruhsatlı olmasının üründe doğru mücadele ile zararlı organizmanın ekonomik zarar eşiğinin altına düşüreceği anlatıldı. Ayrıca kullanılan aktif maddelerin iki sezon üst üste kullanılması halinde zararlı organizmanın bağışıklık kazanacağı ve etki mekanizmasını yitireceğini ifade edilerek zarar devam ediyorsa ikinci sezonda aktif madde değişikliğine gidilerek mücadelenin başarı oranının artırılacağı anlatıldı.

Bitkisel Üretim Desteklemeleri, Havza Bazlı Üretim ve Destekleme Modeli ile Kaş Havzasında belirlenen desteklenecek ürünler hakkında bilgi verildi. T.C. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi, bu kapsamda Sera Modernizasyonu ve seralarda aranacak asgari şartları içeren konularda çiftçilere bilgilendirme yapılmıştır. Toplantıya katılım sağlayan çiftçilerin çoğunluğu mevcut seralarını T.C. Ziraat Bankası’nın Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi kullanarak inşa veya modernize ettiklerini ifade etmişlerdir. Yapılan istişarelerde, çiftçilere seralarında tül kullanmanın önemi ve sera girişlerinin kontrollü olması gibi biyoteknik mücadele konularında bilgi verildi.

Çiftçilere ürettikleri ürünün pazarlaması ve fiyatlandırılmasında problem yaşamamaları için kooperatif kurarak ya da var olan kooperatiflere yeniden işlev kazandırarak bu sorunu çözebilecekleri anlatılmış, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri halinde kendilerine gerekli bilgi ve desteğin sağlanacağı bilgisi verildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İran’dan Gelip 3 Bin 200 TL Karşılığında Çobanlık YapıyorÖnceki Haber

İran’dan Gelip 3 Bin 200 TL Karşılığında...

Yalova'da Kesimcilere Kurs AçıldıSonraki Haber

Yalova'da Kesimcilere Kurs Açıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar