Şekerbank

Kahramanmaraş'ta Tarımsal Üretim Planlaması Toplantısı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kahramanmaraş'ta Tarımsal Üretim Planlaması Toplantısı Yapıldı
Tofidass

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kahramanmaraş'ta tarımsal üretim planlaması konusunda bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda, ilin tarımsal potansiyeli, stratejik ürünler, arz ve talep dengesi, verimlilik ve kalite gibi konularda sunumlar yapıldı. Toplantının açılışında konuşan Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Emre Gürçay, tarımsal üretim planlamasının ülke için vizyon bir proje olduğunu ve Kahramanmaraş'ın bu planlamada önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.

Toplantıya, İl Tarım ve Orman Müdürü Ramazan Bilir, Entegre İdare ve Kontrol Sistemi Daire Başkanı Ahmet Turan Gürkan, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü personeli Mühendis Nuri Çelik, Tarım Havzaları Daire Başkanı Ergin Toprak ve Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Emre Gürçay katıldı.

Toplantıda, ilin tarımsal üretim planlamasında hangi ürün veya ürün gruplarının öncelikli olduğu, hangi bölgelerde hangi ürünlerin yetiştirileceği, hangi ürünlerde arz fazlası veya eksikliği olduğu, hangi ürünlerin arz güvenliğini sağladığı gibi konularda bilgiler verildi. Ayrıca, ilin bitkisel üretim, tıbbi aromatik bitkiler, arıcılık, hayvancılık ve su ürünleri alanlarında sahip olduğu potansiyel ve fırsatlar da değerlendirildi.

Tarımsal üretim planlaması toplantısı, Kahramanmaraş'ta tarım sektörünün gelişmesine katkı sağlayacak. Bakanlık, bu toplantı ile ilin tarımsal üretimdeki yol haritasını belirlemeyi ve uygulamaya geçirmeyi hedefliyor. Bakanlık, tarımsal üretim planlamasının ülkenin gelecek 25-50 yılına ışık tutacak bir proje olduğunu duyurdu. Bakanlık, bu proje ile ülke ve dünya nüfusunun artan ihtiyaçlarını karşılamak, tarım arazilerinin verimliliğini artırmak, sürdürülebilirlik ve yatırım sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdüreceğini bildirdi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Isparta'da Şap Aşısı Kampanyası SürüyorÖnceki Haber

Isparta'da Şap Aşısı Kampanyası Sürüyor

Kars'ta Kaz Eti Üretimi Projesi İçin ToplantıSonraki Haber

Kars'ta Kaz Eti Üretimi Projesi İçin Top...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar