Şekerbank

Gürer: “Patates sonunda hayvan yemi oldu”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, köy ve kasabalarda 1 liraya mal ettiği patatesi, tüccara 50-60 kuruşa bile satamayan ve çürüme tehlikesine karşı, ürününü hayvan yemi olarak kullanmaya başlayan üreticileri ziyaret etti.
Tofidass

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, köy ve kasaba ziyaretlerinde, depolarda çürümeye terkedilen patatesi hayvan yemi olarak kullanan üreticilerin sorunlarını dinledi. 

ÜRETİCİ, GÜRER’E DERT YANDI 

Gürer’e dert yanan üreticiler, 1 liraya mal ettikleri patatesi tüccara 60 kuruşa bile satamadıklarını belirterek, “Satamadığımız patatesi artık hayvan yemi olarak kullanıyoruz. Bu ürün 1-2 ay daha depoda kalırsa çürür ve o zaman hayvan yemi olarak da kullanılamaz” dediler. 

MAĞDURİYET VAR 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise pandemi koşullarına rağmen binbir emekle üretim yapan çiftçilerin, ürünlerini maliyetine bile satamaması nedeniyle ciddi mağduriyet oluştuğunu belirtti. 

YEM ZAMLANDI, ÜRETİCİ SATAMADIĞI PATATESİ HAYVAN YEMİ YAPTI 

Niğde’deki depolarda 500 bin tona yakın patatesin artık çürümeye yüz tuttuğunu anlatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “1 liraya mal edip ürününü 60 kuruşa satamayan üretici, hayvan yemine gelen zamları da göz özünde bulundurarak, patatesi hayvan yemi olarak kullanmaya başladı. Bu durum üretici açısından üzüntü vericidir” dedi. 

BÜYÜKŞEHİRLERDE 3 LİRA, DEPODA 50-60 KRŞ ALAN YOK 

Büyükşehirlerdeki marketlerde 3 liradan satılan patatesin, Niğde’de tüccara 60 kuruşa bile satılamadığına değinen CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “İktidar patates üreticisinin sorunlarına kulak tıkıyor. Bu olumsuz tabloyu aylar önce öngörüp yetkilileri uyardık. En azından maliyetini karşılayacak bir fiyatla bu ürün TMO ve Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla alınıp, yine uygun fiyatlarda tüketiciye sunulabilir. Halen bir şans daha varken, iktidarın bu çağrımızı dikkate alıp, patatesin hayvan yemi olarak kullanılmasını önleyip, fakir fukaranın tüketebileceği bir gıda maddesi haline getirmesi gerekir. 1 -2 ay daha bu ürün depoda kalırsa, çürür ve hayvana yem olarak bile verilmez” diye konuştu.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Engelli izcilerin organik ürünleri pandemi sürecinde büyük ilgi görüyorÖnceki Haber

Engelli izcilerin organik ürünleri pande...

AK Parti, CHP ve MHP ortaklığı: 60 bin narenciye ağacını yok edecekler!Sonraki Haber

AK Parti, CHP ve MHP ortaklığı: 60 bin n...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar