Şekerbank

Büyükşehir’den Arıcılara Destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Büyükşehir’den Arıcılara Destek
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Doğu Karedeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) finansman katkısıyla uygulamaya konulan ‘Samsun İlinde Hijyenik Arıcılık İçin Temel Petek Tesisi Kurulum Projesi’ kapsamında Temel Petek Üretim Makinası, Samsun İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ne teslim edildi.
Tofidass

Samsun Büyükşehir Belediyesi, kentte tarımsal üretimin artırılması için çiftçileri desteklemeye devam ediyor. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalarla çiftçilere, makine ve ekipman destekleri veriliyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından, Doğu Karedeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) finansman katkısıyla uygulamaya konulan ‘Samsun İlinde Hijyenik Arıcılık İçin Temel Petek Tesisi Kurulum Projesi’ kapsamında Temel Petek Üretim Makinası, Samsun Arı Yetiştiricileri Birliğine teslim edildi.

Samsun’da üreticilerinin arı kolonileri için her yıl olmazsa olmaz mahzemesinin petek olduğu belirtilerek tesis ve makine kurulumu ile sürdürülebilir arıcılığın yapılmasının garanti altına alınacağı belirtildi. Hammadde bulunması koşuluyla tesis yılın tüm aylarında çalışabileceği ifade edildi.

Makine tesliminde yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi veren Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Dr. Ali Korkmaz “Arıcılıkta önemli olan kaliteli ve sağlıklı balmumu elde etmek ve bu arada arı sağlığını da riske etmemektir. Bu amaçla kontrol edilebilir en birinci unsur balmumu peteklerdir. Zira petekler koloni içerisinde sürekli durması ve yapılan her türlü uygulamaya maruz kalması nedeniyle risk altındadır. Ayrıca kolonilerde ortaya çıkan yavru çürüklüğü başta olmak üzere bütün hastalık etmenleri ile bulaşık olma olasılığı da vardır. Bu tesisin kurulması ile ilimizde arıcılık yapan işletmelerin sterilize edilmiş temel petek temini Birlik aracılığıyla sağlanacaktır” şeklinde konuştu.



Samsun İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Rasim Kaplan ise “İlimizde arıcılık yapan tüm üreticileri ilgilendiren önemli bir proje gerçekleştirildi. Proje sonunda tesisimize kurulan temel petek makinasının üreticilerimize çok katkı sağlayacak” diye konuştu.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dünya Su Günü’nde Büyükşehir’den ‘Suyun Serüveni’ PaneliÖnceki Haber

Dünya Su Günü’nde Büyükşehir’den ‘Suyun...

“Kırsal Kalkınma Bilgilendirme Toplantıları” Son Sürat Devam EdiyorSonraki Haber

“Kırsal Kalkınma Bilgilendirme Toplantıl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar