Şekerbank

'Bağcılığın Geliştirilmesi' Konulu Toplantı Düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
'Bağcılığın Geliştirilmesi' Konulu Toplantı Düzenlendi
Tofidass

Delice Belediyesi Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Kırıkkale Valisi Ali KOLAT, Delice Kaymakamı Nevzat KARKACI, Delice Belediye Başkanı Turgut Özdem, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, İl Özel İdare Genel Sekreteri Atanur Aydın, Çerikli Beld. Başk. Nuh Şahin, Üzüm Üreticileri Bir. Başk. Doğan Biçici, Delice Ziraat Odası Başk. Adem Gökdere, İl Genel Meclisi üyesi Hacı Ömer Örsdemir ve çok sayıda birlik üyesi ve davetli katılmıştır.

Toplantı Delice Üzüm Üreticileri Birliği Başkanı Doğan Biçici’nin açılış konuşmasıyla başladı. Biçici; Delice için bağcılığın önemine değinerek bağcılığın ilçede geçmişe dayanan bir kültürü olduğunu, köyden kente göçün önlenebilmesi için bağcılığın mutlaka geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Bağcılığın geliştirilmesi için sulama sorununun çözümlenmesi ve eğitime ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.

Delice Belediye Başkanı Turgut Özdem; Delice’de bağcılığın geliştirilmesi için gerekli desteği vermeye çalıştıklarını, bu manada köylü pazarının da Üzüm Üretici Birliğine verilmesinin faydalı olacağını söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Delice ilçemizde bağcılığın geliştirilmesine çok önem verdiklerini, bu manada İl Özel İdare ve Çiftçi katkısıyla 33 aileye üçer dekar bağcılık projesi uyguladıklarını, ayrıca 34 bin kök bağ çubuğu dağıttıklarını, eğitim çalışmaları verdiklerini ve bu çalışmalara devam edeceklerini söylemiştir.

Kırıkkale Valisi Ali Kolat programda yaptığı konuşmada; “Bu güzel ortamda sizlerle beraber olmaktan son derece mutluyum. Tabi burada yapılan işlerin iyi niyetle, samimiyetle, işin tekniğine uygun olarak yürütmek önemlidir. Köylerimizde ciddi manada göç sorunu yaşıyoruz. Şimdi eskiye göre köylerden göç, daha durağan bir durumda. Ama köylerimizde genç nüfusu maalesef bulamıyoruz. Şu anda Ankara da yüz seksen iki bin Kırıkkaleli var. Ben zaman zaman köylere gidiyorum. Vatandaşlarla sohbet ediyoruz. Onlara devamlı üretimle ilgili tavsiyelerde bulunuyorum. Ama köylerde genç nüfus kalmadığı için, vatandaşlarımız pek üretime yanaşmıyorlar. Böyle olunca biraz daha işletmelere yönelik çalışmak lazım. Yani birlikler veya kooperatifler oluşturmak gerekiyor. Bu bölgede çok iyi potansiyel var. Ama bu potansiyel değerlendirilemiyor. Bunun için hep birlikte çalışmamız gerekir. Dolayısıyla yapılan güzel işlere sahip çıkmak lazım. Başta havuzun yapılması konusunda Kaymakamlığımızın çok gayretleri oldu. Biz burada bir gayret gördük ve üreticilerimizin yaptığı işleri sahiplendik. Her türlü yardımı verdik. Birde sadece bu bölgede üzüm üreticiliği ile de kalınmamalı. Özellikle kavun bu bölgede çok iyi yetişiyor. Bunu dışında hayvancılık alanlarımız gayet çok. Önemli olan işimize sahip çıkmamız lazım. Bizleri siz gayrete getireceksiniz. Bizlerde elimizden geldiği kadar sizlere yardımcı olacağız. Ben bu vesileyle bu güzel organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Üreticilerimize de bol kazançlar diliyorum.'' dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çermik’in Projeleri Kabul EdildiÖnceki Haber

Çermik’in Projeleri Kabul Edildi

Dünyanın En Pahalı Patatesinin Kilosu 700 DolarSonraki Haber

Dünyanın En Pahalı Patatesinin Kilosu 70...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar