Şekerbank

Akıncı: "DİTAP, Tarımda Dijitalleşmeye Yön Verecek"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Akıncı: "DİTAP, Tarımda Dijitalleşmeye Yön Verecek"
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, değer fiyattan tüm alıcılar ve üreticileri online plartform üzerinde buluşturacak olan, ‘Dijital Tarım Pazarı’nın, tarım sektörünün tüm paydaşlarına önemli katkılar sunacağını ifade etti.
Tofidass

Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından devreye alınan, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin  (TOBB) desteklediği, Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Ticaret Borsaları Başkanları ile sektör temsilcilerinin katılımıyla DİTAP'ın lansman toplantısının video konferans sistemiyle geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildiğini kaydeden Akıncı, DİTAP'ın ülke tarımı adına  dijitalleşme de önemli bir dönüm noktası oluşturacağını söyledi.
DİTAP'ın, üreticinin daha fazla gelir elde etmesini, tarım endüstrisinin istediği nitelikte tarımsal ürün bulmasını ve tüketicinin de tarımsal ürünlere daha ucuza ulaşmasına olanak sağlayacağına  işaret eden Akıncı, uygulamanın sağlayacağı genel avantajlar hakkında şu ifadelerde  bulundu:
"Covid-19 salgını tarımın ne kadar önemli ve vazgeçilemez bir sektör olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Ülkemiz tarımsal üretimde kendi kendine yetebilecek dünyadaki ender ülkelerden birisi. Bulunduğumuz konumu ve üretim gücümüzü daha da geliştirecek, üretilen ürüne değer katacak ,tüketicinin daha uygun fiyata ürüne erişebilmesine olanak sağlayacak stratejiler belirlenmesi sektörün geleceği adına önem arz etmekte. Bu noktada uygulamaya konulan DİTAP,  tarım ürünlerinin doğrudan satışının sağlanması, ihracata yönelik pazarın artması,  üretim ve tüketim bölgeleri arasındaki mesafelerin kısalması ve borsamızın da üzerinde önemle durduğu  coğrafi işaretli ürünlerimiz başta olmak üzere birçok işlenmiş ürünün markalaştırılıp  katma değerinin artırılarak pazarlanmasına ve israfın önüne geçilmesine büyük ölçüde katkı sağlayacak. Bunların yanı sıra doğru girdilerin kullanımıyla verimlilik artışının sağlanması, pazarın istediği miktar ve kalitede üretim gerçekleştirilmesi, sözleşmeli tarım ile girdi finansmanı kolaylığı da genel avantajlar arasında yer almakta."

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gültak, Tarım İşçileriyle Bir Araya GeldiÖnceki Haber

Gültak, Tarım İşçileriyle Bir Araya Geld...

Çaldıran Belediyesinden Çiftçilere Sulama Suyu DesteğiSonraki Haber

Çaldıran Belediyesinden Çiftçilere Sulam...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar