Şekerbank

Akdeniz Meyve Sineği Mücadelesi Pilot Projesi Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Akdeniz Meyve Sineği Mücadelesi Pilot Projesi Başladı
Adana, Hatay ve Osmaniye İllerinde Akdeniz Meyve Sineği Mücadelesi Pilot Projesi Başladı
Tofidass

Akdeniz Meyve Sineği Mücadelesi Pilot Projesi kapsamında Hatay İli Dörtyol ve Erzin İlçelerinde ilaç dağıtım programı düzenlenmiştir.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde, yürütülecek olan proje; Portakal, Mandarin, Greyfurt, Nar, Trabzon hurması, İncir vb. bitkilerde, doğal coğrafi sınırlarla diğer bölgelerden ayrılmış ancak kendi arasında bir bütünlük arz eden ve bu meyve ağaçlarının üretiminin yoğun olarak yapıldığı Adana ili Ceyhan ve Yumurtalık ilçesi, Osmaniye ili Merkez ve Adana-Osmaniye-Hatay İllerinde 2015-2016 yıllarında yürütülecek olan bu proje 2017-2021+2 yıllarında ülke genelinde yürütülmesi düşünülen 'AMS Ulusal Mücadele Projesi'nin pilot uygulaması olarak planlanmıştır. Hatay Erzin, Dörtyol ve Arsuz ilçelerinde yürütülecektir. Proje kapsamındaki tüm uygulamalar, Adana Biyolojik Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü uzmanları ile projede görev alacak İl/ Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlükleri ve İlçe Müdürlükleri tarafından yürütülecektir.

Proje hakkında bilgiler veren Hatay Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın TÜFEKÇİ "Bugüne kadar Arsuz ilçemizde 4.420 kg. Ziray, 2.662 kg. Malation, Dörtyol İlçemizde 5.600 kg. Ziray, 1,779 kg. Malation, Erzin ilçemizde 4.800 kg. Ziray, 333 kg. Malation ve İskenderun İlçemizde ise 60 kg. Ziray, 25,6 kg. Malation ilaçlarının dağıtıldığını ve söz konusu ilçelerde dağıtımların devam edeceğini, Arsuz İlçesinde 250, Dörtyol İlçesinde 3.000 ve Erzin İlçemizde 1.000 olmak üzere yaklaşık 4.250 çiftçimizle aynı anda mücadele yapılması planlanmakta olduğunu belirten İl Müdürümüz üreticilere ücretsiz olarak toplam 70.400 kg ziray ve 22.500 kg malathion dağıtılacağını ve bu pilot proje ile yapılacak olan toplu mücadelenin üreticilerimize büyük yarar sağlayacağını söyledi.

İl Müdürü, üreticinin karşılaştığı en büyük sıkıntının Akdeniz meyve sineği olduğunu, bu zararlı böcekle üreticilerimizin topluca mücadele etmesi gerektiğini tek başına mücadelenin bir işe yaramayacağını söyleyerek önümüzdeki yıllarda ülke genelinde uygulanacak olan bu projenin şimdilik pilot olarak seçilen bölgemizde uygulandığını, projenin bir ayağı üreticilerimize ücretsiz ilaç dağıtmak, diğer ayağı ise eğitim olduğunu söyledi".

Bu proje sonucunda Akdeniz meyve sineği ile toplu mücadele yapılarak bu mücadelenin üreticiye benimsetilmesi ve zararlının turunçgilde ana zararlı olmaktan çıkarılması hedeflenmektedir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Destekleme Kapsamındaki Projelerde Uygulama Çalışmaları BaşladıÖnceki Haber

Destekleme Kapsamındaki Projelerde Uygul...

Sigaraya Vereceği Parayı Biriktirdi 30 Kovan Sahibi OlduSonraki Haber

Sigaraya Vereceği Parayı Biriktirdi 30 K...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar