Şekerbank

Kulağakaçan böceği zararlı mıdır?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kulağakaçan böceği zararlı mıdır?
Tofidass

Yaz mevsiminin başlamasıyla böceklerde ciddi oranda artış görülmeye başlandı. İnsanların şehir yaşamından uzak, doğaya yakın yerlerde tatil yapmalarıyla birlikte özellikle kulağakaçan böceği zararlı mıdır, sorusu akılları kurcalıyor. Kuyruklarında yer alan kıskaçların zehirli olması tehlikeli olarak düşünülmekte ve insanlara doğal olarak kulağakaçan böceği zararlı mıdır sorusunu getirmektedir. Kulağakaçan böceği hakkında bilgi sahibi değilseniz vereceğimiz bilgilere göz atabilirsiniz.

Kulağakaçan böceği nedir?

Kulağakaçan böceği şekil itibariyle akrep böceğine benzetilmektedir. Ancak rengi itibariyle akrepten ayırt edilebilir. Açık renkli ve kıskaçları olan kulağakaçan böceği, hem otçul hem de etçil bir böcek türüdür.

Kulağakaçan böceği zararlı mıdır?

 Halk arasında kulağakaçan böceği kulaktan girer beyine kadar ulaşır diye bir inanış vardır. Bu inanış tamamen yanlıştır. Kulağakaçan böceği insanların kulağından girerek hiçbir organa girmez ve ya ulaşmaz. Kulağakaçan böcekleri özellikle bitki türleri arasında yaşamaktadırlar. Genellikle tarlalara girerek ekinlere zarar verebilmektedirler. 

Kulağakaçan böceği zehirli midir?

Kulağakaçan böceği insanların tükettikleri yiyeceklerden beslendikleri için insan sağlığı için tehlike oluşturabilirler.  Genellikle bitkilerden beslenen kulağakaçan böcekleri eve girdikleri takdirde uyurken insanların vücutlarında dolaşarak tehlike oluşturabilirler. Bu nedenle kulağakaçan böceği evinize girdiğinde profesyonel bir ilaçlama ekibinden yardım almanız gerekecektir.

Kulağakaçan böcekleri kişiyi ısırdıysa çok fazla telaş etmeye gerek yoktur ancak çok geçmeden muhakkak bir doktora başvurmak gerekir. İlk başlarda böcek ısırığı gibi görülen kulağakaçan böceği ısırığı sinek ısırığı gibi ayırt edilebilir. Bu nedenle fark edilmediği takdirde ciltte enfeksiyonlara neden olabilirler. Kıskaçlarındaki zehirde vücudunuza bulaştığı takdirde sağlığınızı ölümcül tehlikelere sokabilir.

Kulağakaçan böceği nerelerde görülür?

Kulağakaçan böceği genellikle yeşil alanlarda ve tarlalarda yaşayan canlı türleri arasındadır. Ancak eve girdikleri takdirde, pencere kenarlarında, duvar çatlaklarında görülebilmektedir.
Kulağakaçan böceği ile nasıl mücadele edilir.

Kulağa kaçan böceği ile uzmanlardan yardım almadan baş edebilmeniz neredeyse imkansızdır. bu işin uzmanları sizlerin bireysel sağlığınızı da önem vermektedir. Bu nedenle evde kimyasal yöntemleri denemek yerine profesyonel ilaçlama şirketlerinden yardım alıp, kulağakaçan böceği sorununu kökten çözebilmiş olursunuz.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Babadağ'ın eteğinde esrar tarlasıÖnceki Haber

Babadağ'ın eteğinde esrar tarlası

Lüksemburglu avcılar Tokat’ta 350 kilo ağırlığında domuz avladıSonraki Haber

Lüksemburglu avcılar Tokat’ta 350 kilo a...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar