Şekerbank

FAO, Şanlıurfa’da yetiştiriciler için eğitimlere başlıyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
FAO, Şanlıurfa’da yetiştiriciler için eğitimlere başlıyor!
Tofidass

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO), Şanlıurfa’da yürüttüğü Küresel Çevre Fonu tarafından finanse edilen Tarım ve Orman Bakanlığı ile yürüttüğü “Türkiye’nin Bozkır Ekosistemlerinin Korunması ve Sürdürülebilir Yönetimi” projesi kapsamında yetiştiriciler için saha eğitimi düzenliyor.

Üç gün sürecek olan saha eğitiminin ana amacı özellikle yerel yetiştiricileri bozkır meralarında sürdürülebilir otlatma yönetimi ve otlatılan alanlarda biyoçeşitliliğin korunmasına yönelik bilgilendirmektir. Bozkır Projesinin uygulama alanları olan Kızıl Kuyu Yaban Hayatı Geliştirme Sahası, Tek Tek Dağları Milli Parkı ve Karacadağ Bozkırlarında gerçekleştirilecek olan eğitimlere yaklaşık 40 kişiden oluşan yetiştirici grupları, muhtarlar, çobanlar ve doğrudan hayvancılık ile ilgili paydaşlar katılım sağlayacaktır.

Bozkır meralarının doğal bütünlüğünün ve doğal dengesinin korunmasına yönelik olarak, otlatma yönetimi ve planlaması konularında farkındalık oluşturma projenin önemli faaliyetlerindendir. Bozkır ekosisteminin temel aktörlerinden birisi olan yetiştiriciler ve çobanlar bu çalışmanın hedef grubunu oluşturmaktadır. Yetiştiricilerin çok hızlı bir değişim gösteren yeni bilgi ve teknolojilerle donatılması sürdürülebilir bir otlama sisteminin kurulmasında ve bozkır meralarının sürdürülebilir yönetiminde çok önemlidir. Mevcut uygulamaların mera ve biyoçeşitlilik üzerindeki etkilerini tartışmak, bozkır meralarının önemi ve korunması ile hayvancılık konularında güncel bilgileri paylaşmak amacıyla düzenlenen bu eğitimlerde katılımcıların farkındalığının ve bilgilerinin artırılması hedeflemektedir.

Eğitim, hayvancılık ile ilgili olanlar, muhtarlar, çobanlar ve bozkır meralarını kullanıcılarına odaklı olarak planlanmıştır. Ek olarak özellikle Şanlıurfa İlindeki Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Birimi temsilcileri de katılım sağlamıştır.

Söz konusu eğitimler, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi ve Veterinerlik Fakültesinden Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu, Prof. Dr. Tahir Polat, Prof. Dr. Ömer Faruk Kaya, Prof. Dr. Şükrü Gürler ile Doç. Dr. Ali Rıza Öztürkmek’in teknik desteği ve PGlobal Küresel Danışmanlık iş birliğinde FAO ile Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda uygulanacaktır. FAO’dan Ulusal Proje Koordinatörü, Tarım ve Orman Bakanlığı Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve 3. Bölge Müdürlüğü temsilcilerinin de katılımıyla gerçekleştirilecek olan eğitimlerin bozkır meralarının kullanıcıları ve yöneticileri arasındaki iletişim ve iş birliğinin güçlendirilmesine de katkı sunması beklenmektedir.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Samsun’da Sulama Hibe Desteği Kazananlar AçıkladıÖnceki Haber

Samsun’da Sulama Hibe Desteği Kazananlar...

Gıda Güvenliğiyle İlgili Zorluklar Gözden GeçirildiSonraki Haber

Gıda Güvenliğiyle İlgili Zorluklar Gözde...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar