Şekerbank

Denizli Çardak’ da Yağlık Gül Hasadı Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Denizli Çardak’ da Yağlık Gül Hasadı Başladı
Ülkenin gülyağı üretiminin büyük kısmını elinde bulunduran Gülbirliğin alım yaptığı yerlerden biri olan Denizli’nin Çardak İlçesine bağlı Söğüt Mahallesinde yağlık gül hasadına başlandı.
Tofidass

Ülkenin gülyağı üretiminin büyük kısmını elinde bulunduran Gülbirliğin alım yaptığı yerlerden biri olan Denizli’nin Çardak İlçesine bağlı Söğüt Mahallesinde yağlık gül hasadına başlandı.

Hasat törenine Çardak Kaymakamı Ökkeş Furkan KARAKURT, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir ÇINAR ve Çardak Belediye Başkanı Hüsnü YILMAZ, İlçe ve Şube Müdürleri ile İl/İlçe Müdürlüğü teknik personellerinin yanı sıra muhtarlar ve çok sayıda çiftçi katıldı.

2021 yılında Söğüt mahallesinde yağlık gülün hasadı 126 ton olarak gerçekleşmiş olup, toplanan gül Gülbirlik tarafından alınarak gül yağı, gül suyu şeklinde kozmetik sanayide ve gül reçeli yapımında değerlendirilmektedir.

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir ÇINAR konuşmasında;  “Bugün Çardak’ın güzide beldesi Söğüt’te Gül Hasadı için toplandık. Gül deyince bizim dinimizde Peygamber kokusu akla gelir dolayısıyla Söğüt Muhtarı Ahmet Demir ve organizasyonu gerçekleştiren kurum ve kişilere teşekkür ediyorum. Gül kokularını ciğerlerimizin en uç noktalarına kadar hissettik.

Üreticilerimize buradan şunu söyleyebiliriz üretime devam edelim inadına üretim diyelim. Tarım ve Orman bakanlığı olarak biz üreticinin sonuna kadar yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Kimin ne konuda sıkıntısı varsa teşkilatımızla İl ve İlçe Müdürlüğü olarak sonuna kadar buradayız.

810 dekar bir alanda yapılan gül hasadının öncelikle Söğüt sonra Çardak daha sonra Denizli ve Ülke ekonomisine faydalı olmasını temenni ediyorum” dedi

Çardak Belediye Başkanı Hüsnü YILMAZ, 1987 yılında başlayan gül üretiminin artarak devam ettiğini 1000 dekara kadar çıkan üretim bu yıl ki olumsuz hava koşullarından dolayı 810 dekara kadar düştüğünü gülün Çardak İlçesi ve Mahallesine yaklaşık 1-1,5 milyon gibi yıllık ekonomisine katkısı bulunduğunu söyledi.

Daha sonra konuşmasında Çardak Kaymakamı Ökkeş Furkan KARAKURT, Söğüt’ün bulunduğu bu rakımı değerlendirerek burayı Tıbbi ve Aromatik bitkiler yönünden geniş bir bahçeye dönüştürmemiz gerektiğini belirtti.

Konuşmaların ardından 15 Mart - 15 Nisan 2022 tarihleri arasında düzenlenen Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği programını tamamlayarak kurs bitirme belgesini almaya hak kazanan üreticilerimize belgeleri verildi.

Gül hasadının ardından katılımcılar ve üreticiler ile birlikte gül hasadı yapılan alanda hatıra fotoğrafı çekildiler.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fırıncı kan ağlıyor, vatandaş bayat ekmek alıyorÖnceki Haber

Fırıncı kan ağlıyor, vatandaş bayat ekme...

Bakan Kirişci Sel BölgesindeSonraki Haber

Bakan Kirişci Sel Bölgesinde

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar