Şekerbank

Çiftçilere, Ücretsiz Kene İlacı Dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çiftçilere, Ücretsiz Kene İlacı Dağıtıldı
Tarım ve Orman Bakanlığının KKK Ateşi hastalığı ile mücadele amacıyla riskli bölgedeki 26 ilde uyguladığı ve tamamen ücretsiz kene ilacı dağıtımı gerçekleştirildi.
Tofidass

Tarım ve Orman Bakanlığının KKK Ateşi hastalığı ile mücadele amacıyla riskli bölgedeki 26 ilde uyguladığı ve tamamen ücretsiz kene ilacı dağıtımı gerçekleştirildi. Dağıtıma Bolu milletvekili Av. Arzu AYDIN, İl Müdürü İzzet MURAT, Mahalle muhtarları ve teknik personel katıldı.

Dağıtımda konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü İzzet MURAT;

“İnsanlarda tedavisi olmayan ve ne yazık ki bazı durumlarda ölüme kadar seyreden bir hastalık olan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığının taşıyıcısı kenelerdir. Keneler yavsı, sakırga, kerni gibi isimlerle de bilinir. Genellikle otlaklar, çalılıklar ve kırsal alanlarda yaşayan, küçük oval şekilli, 8 bacaklı bir böcektir. Keneler uçmazlar ve sıçrayamazlar. Yerden ve otların uçlarından yürüyerek vücuda tırmanırlar. İnsanlardan ve hayvanlardan kan emer ve kan emerken de virüsleri bulaştırırlar. Keneler hayvanlarda KKKA hastalığına neden olmazlar ancak kene felci, terleme hastalığı, anemi ve myasis gibi başka hastalıklara neden olurlar.

Özellikle Orta Anadolu ile Orta ve Batı Karadeniz bölgelerinde görünmektedir. İlimizin bu bölgeler içerisinde olması ve dağlık bir coğrafyaya sahip olması da ilimizde kene ile mücadenin önemini artırmaktadır. Kenelerin birçok çeşidi vardır. Her kene KKK Ateşi hastalığına neden olmaz. Ancak hangi kenenin hastalık yapıp yapmadığı anlaşılamayacağından tüm kenelere karşı aynı önlemler alınmalıdır.

Kene mücadelesinde en uygun ilaç bu tür sırttan dökmeli ilaçlardır. Çünkü bu tür ilaçlar süte geçmez ve gebeliğe etkisi yoktur. İğne şeklindeki ilaçlar da çok etkilidir ancak sütü çok uzun süre bozduğundan ve gebeliği tehlikeye attığından gebe ve sağılan hayvanlarda kullanılmaz. İlacımızın dozu 100 kilogram canlı ağırlık için 10 mililitredir. İlacımızı 3 aylıktan küçük buzağılara uygulamayalım. Sürekli ahırda kalan hayvanlara da, mesela erkek hayvanlara, uygulamayalım.

Bakanlığımızın yetiştiricilerimize sağladığı ücretsiz kene ilaçlarımızın üreten Bolu’nun üreten çiftçilerine hayırlı olmasını diliyorum. Yetiştiricilerimize ilaçları ücretsiz ulaştıran Bakanlığımıza, Bakan yardımcımız Sayın Fatih METİN, Sayın Milletvekillerimiz Av. Arzu AYDIN ile Av. Fehmi KÜPÇÜ’ye ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Törende konuşan Bolu Milletvekili Av. Arzu AYDIN;

“Bolu bu hastalık açısından riskli 26 ilden biri. Tarım İl Müdürlüğümüz vasıtasıyla bu ilaçları merkeze ve risk alanlarına göre riskin yüksek olduğu ilçelere de göndereceğiz. Bunlar yapılırken ilçelerin nüfus ve hayvan varlığına göre bir dağılım yapılacaktır. Hamdolsun devlet bu ilacı vatandaşlara ücretsiz bir şekilde dağıtıyor. Biz insanlarımızın da hayvanların da sağlığını korumak, onların ihtiyaçlarına cevap vermek adına her daim vatandaşın yanındayız. Vatandaşlarımız ile sıkı ilişkiler içerisinde olan İl Müdürlüğümüzün organizasyonlarına programım müsait olduğunca katılarak siz değerli üreticilerimizle birlikte olmaya gayret ediyorum. Tüm bu süreçte başta Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Av. Fatih METİN’e, İl Müdürü İzzet MURAT’a ve onunla birlikte çalışan ekibine teşekkürlerimi kendim ve partim adına sunuyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kayseri Şeker 66. Kampanya Döneminde 174 Bin Ton Şeker ÜretecekÖnceki Haber

Kayseri Şeker 66. Kampanya Döneminde 174...

Zeytinyağı Primi Başvurusunda Son Gün: 30 EylülSonraki Haber

Zeytinyağı Primi Başvurusunda Son Gün: 3...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar