Şekerbank

Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi ile Atıl Alanlar Üretime Kazandırılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi ile Atıl Alanlar Üretime Kazandırılıyor
Tofidass

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretimi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi”, işlenmeyen ve nadasa ayrılan alanların tarıma kazandırılması ve üretimin artırılması amacıyla önemli bir adım atıyor. Bu kapsamda %75 hibeli tohum dağıtım töreni düzenlendi.

Törene, Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürü Nejdet Demir, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu başkanları, projede görevli İl Müdürlüğü personeli ve projeden faydalanan çiftçiler katıldı.

Çiftçi Ramazan Altındal, projeden oldukça memnun olduklarını ve nadasa bıraktıkları alanlarda üretim yaparak gelirlerini artırdıklarını ifade etti. Ayrıca, projenin önümüzdeki yıllarda artarak devam etmesini diledi ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, bu projenin Aksaray tarımına büyük katkı sağlayacağını vurguladı. %75’lik hibe desteğinin çiftçiler için önemli bir destek olduğunu belirten Koçak, atıl tarım alanlarının bu şekilde üretime kazandırıldığını dile getirdi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Nejdet Demir, yaptığı konuşmada ülkemizde kişi başına düşen tarım alanının 2002 yılında 4 dekar iken 2022 yılında artan nüfusla beraber 2,8 dekara düştüğünü belirtti. Ülkemizde yıllık 3 milyon hektardan fazla arazinin nadasa bırakıldığını, ilimizde ise bu rakamın 80 bin hektar civarında olduğunu aktardı. Tarımsal üretimin öneminin her geçen gün arttığı bu dönemde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ülkemiz genelinde kullanılmayan veya nadasa bırakılan tarım alanlarının üretime kazandırılması için 2021 yılından itibaren Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi uygulandığını belirtti.

Aksaray’da projenin uygulanmaya başladığı 2021 yılından bu yana toplamda 3.253 çiftçiye 862.700 kg tohum dağıtımı yapılarak 79.865 dekar alanın üretime kazandırıldığını ifade eden Demir, 2024 yılı ilkbahar sezonunda ise toplam 520 çiftçiye 100.700 kg yeşil mercimek, aspir ve kuru fasulye tohumu dağıtılarak 12.250 dekar alanın üretime geçirildiğini belirtti.

Konuşmasının sonunda projenin hayata geçmesinde başta Cumhurbaşkanı olmak üzere Tarım ve Orman Bakanına, Bitkisel Üretimi Genel Müdürlüğüne ve projede emeği geçen tüm personele teşekkür ederek projenin hayırlara vesile olmasını diledi.

Tohum dağıtımının ardından program sona erdi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Küçük Üreticilere Destekler SürüyorÖnceki Haber

Küçük Üreticilere Destekler Sürüyor

Beyşehir Gölü'nde Balık Avı Yasak: Sürdürülebilir Balıkçılık İçin Denetimler Aralıksız Devam EdiyorSonraki Haber

Beyşehir Gölü'nde Balık Avı Yasak: Sürdü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar