Şekerbank

Kızılırmak Deltasında İTU ile ihracata uygun sebze üretimi projesi kapsamında fide teslim töreni

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kızılırmak Deltasında İTU ile ihracata uygun sebze üretimi projesi kapsamında fide teslim töreni
Tofidass

 

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün çalışmalarını yürüttüğü ve Bafra Sebze Üreticileri Birliği üretici örgütü çatısı altında 2022’ de 48 üretici ile uygulamaya başladığımız ‘Kızılırmak Deltasında İTU İle İhracata Uygun Sebze Üretimi Projesi’ 2023 ‘de de 2. yılı uygulanmasına devam etmektedir. Proje  kapsamında, 08.08.2023 tarihinde Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde 19 üreticiye 240.000 adet kışlık sebze fidesi teslim edilmiştir.

 Sebze fidesi teslim törenine Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü, Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürü Vekili, İl ve İlçe Müdürlüğü personeliyle üreticiler katılmışlardır.

Konu ile ilgili açıklama yapan Samsun İl Tarım ve Orman Müdürümüz İbrahim Sağlam; “2022 ve 2023 Yılında İyi tarım Uygulamaları ile ilgi olarak Bakanlığımıza sunduğumuz üç projeden biri kabul edilmiş, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi Kapsamında Kızılırmak Deltasında İTU ile İhracata Uygun Sebze Üretimi Projesi uygulamaya konulmuştur. 2022 yılında Proje ile 55 çiftçiye 275 dekar alanda ekilmek üzere % 75 Bakanlık destekli olmak üzere toplamda 687.500 adet Beyaz Lahana, Karnabahar ve Brokoli fidesi dağıtımı yapıldı. 2023 yılında ise Proje ile 19 çiftçiye 95 dekar alanda ekilmek üzere % 75 Bakanlık destekli olarak 240.000 adet Beyaz Lahana, Karnabahar ve Brokoli fidesi dağıtımı yapılacaktır. İyi tarım uygulamaları yapılarak yetiştiricilik yapılacak alanlardan yaklaşık 825 ton İTU sertifikalı sebze üretimi beklenmektedir. İyi Tarım Uygulamaları Sertifika maliyetleri de yine yaklaşık olarak %75 oranında Bakanlığımız tarafından desteklenecektir.

Proje süreci boyunca üreticilerin, İyi Tarım Uygulamaları konusunda gerekli eğitimleri verilerek, üretilen ürünlerin İTU sertifikalı olarak pazarlanması ve İTU belgeli olarak hal kayıt sistemine kaydedilmeleri için farkındalık çalışmaları yapılacaktır. 2022 yılında özellikle AB ülkelerinden gelen kışlık sebze talebini karşılamak amacıyla iyi tarım uygulamaları yapan çiftçilerin GLOBALGAP sertifikası alması için gerekli alt yapı hazırlanmış ve ihracatın önü açılmış olacaktır. Projenin Ülkemiz ve üreticilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kuruyemiş sektör değerlendirme toplantısı yapıldıÖnceki Haber

Kuruyemiş sektör değerlendirme toplantıs...

Besicilik ve tarımsal sulamada alt yapı güçlendiriliyorSonraki Haber

Besicilik ve tarımsal sulamada alt yapı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar