Şekerbank

Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nden Yaban Hayatı Bilinçlendirme Programı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar

Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, yaban hayatı ve insan temaslarına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla kapsamlı bir eğitim programı başlattı. 2023 yılından bu yana jandarma, polis ve kendi bünyesinde toplam 8 seminer düzenleyen müdürlük, bu eğitimlerle 75 görevliye ulaştı.

Sertifikalı Eğitimler ve Zoonoz Hastalıklar

Şube, düzenlediği seminerlerde kuş gribi, salmonella, kuduz ve diğer zoonoz hastalıklar başta olmak üzere koruyucu sağlık önlemleri ve ihbarların değerlendirilmesi gibi kritik konuları ele alıyor. Eğitimler, alanında deneyimli personelin tecrübelerinin yanı sıra koruyucu hekimlik kapsamında yeni bilgileri de içeriyor.

Halk Sağlığı ve Ekolojik Dengenin Önemi

Halk sağlığı ve ekolojik dengenin korunması açısından büyük önem taşıyan bu seminerler, evsel atıkların ve bahçe temizliklerinin yaban hayatına etkilerini de masaya yatırıyor. Ayıların elektrik çitler ile uzaklaştırılması gibi önlemler de eğitim konuları arasında yer alıyor.

Yaban Hayatının Korunması

Yetkililer, eğitimlerde yaban hayvanlarının kültüre alınmasının onların doğadaki varlığını yok saymak anlamına gelmediğini vurguluyor. Yaban hayatı ve insan etkileşiminin bilinçli bir şekilde yönetilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

2024 Hedefleri

Şube Müdürlüğü yetkilileri, 2024 yılı hedefleri arasında ilçelerde de yönetici olarak yeni katılan muhtarlar ve din görevlilerini içeren seminerler ile daha geniş kitlelere ulaşmayı planladıklarını belirtti. İlginin yüksek olmasının uzun vadeli yaban hayatı yönetimlerine katkı sağlayacağını vurgulayan yetkililer, eğitim programlarının devam edeceğini söyledi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 3
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kurban Bayramı öncesinde deri ihracatçılarından kurban derilerini ekonomiye kazandıralım çağrısıÖnceki Haber

Kurban Bayramı öncesinde deri ihracatçıl...

Hububat bakliyat yağlı tohumlar sektörü TİM ilk 1000 İhracatçı Listesine damga vurduSonraki Haber

Hububat bakliyat yağlı tohumlar sektörü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar