Şekerbank

Yozgat’a Modern Hayvan Hastanesi ve Borsası Kuruluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yozgat’a Modern Hayvan Hastanesi ve Borsası Kuruluyor
Yozgat valiliği himayesiyle hayvan hastanesi ve hayvan borsası kuruluyor.
Tofidass

Yozgat valisi Kadir Çakır, Çalatlı köyü yakınlarında hayvan hastanesi ve hayvan borsasının kurulacağı alanda incelemelerde bulundu.

İnceleme sonrası gazetecilere açıklama yapan Vali Çakır, Yozgat'a içerisinde veteriner hekim, laboratuvar, kesimhane, hayvan hanı, 12 bin metrekare padokların bulunduğunu 2 bin hayvanın aynı anda alınabildiğini 500 metrekare karantina alanının bulunduğu modern bir hayvan pazarı ve hayvan borsasının kurulacağını söyledi.

Vali Çakır, Yozgat'ın böyle bir projeye ihtiyacının bulunduğunu anlatarak, "Bu proje ben geldiğimde yapılmıştı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Proje için düz alan konusunda biraz zorlandık. Burayı tespit ettik. İlimiz ve ülkemiz için hayvancılık önemli. Burası hayvancılığın gelişmesine, diğer taraftan hayvan ticaretine de büyük katkısı olacaktır. Diğer ilçelerle birlikte birbirini besleyecek, organize sanayi gibi düşünmek gerekir. Yozgat coğrafi olarak Türkiye'nin ortasında bir alan, diğer pazarların potansiyelini artıracak." dedi.

Hayvan hastanesine ve hayvan borsası için gelen ödeneğin geri iade edileceğine ilişkin kamuoyunda çıkan birtakım söylentilerin asılsın olduğunu belirten Vali Çakır, “Bunlar tamamen asılsız. Bugüne kadar gecikmesin tek sebebi sadece bakanlığın istediği anlamda yer bulunamamasıdır. Şimdi yerini de tespit ettik. İnşallah en kısa sürede yapımına başlarız.” ifadelerini kullandı.

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse de projede emeği geçenlere teşekkür ederek, projenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Hayvan pazarının yerleşim yeri olarak da güzel bir yerde olduğunu dile getiren Köse, "Pazar, hem Alaca, Sorgun ve Yozgat'ımızın kesişme mevkisinde yer alıyor. Ulaşım konusunda doğuyu, batıya, kuzeyi, güneye bağlayan yol güzergahının kesişme noktasında. Burası hem şehrimizin ticari faaliyetinin gelişmesinde hem de hayvancılığın gelişmesinde katkı sağlayacak bir proje" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
‘1000 Çiftçi 1000 Bereket’ ProgramıÖnceki Haber

‘1000 Çiftçi 1000 Bereket’ Programı

Bal Hasadında Validen Arıcılık Kanunu TalebiSonraki Haber

Bal Hasadında Validen Arıcılık Kanunu Ta...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar