Şekerbank

Samsun’da Balıkçılık Avcılık Sezonu Kapanışı ve Av Yasağı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Samsun’da Balıkçılık Avcılık Sezonu Kapanışı ve Av Yasağı
Tofidass

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2023-2024 balıkçılık av sezonunun kapanışı hakkında bir açıklama yayımladı. İl Müdürü İbrahim Sağlam tarafından yapılan yazılı açıklamada, 15 Nisan 2024 günü itibariyle tüm denizlerde trol ve gırgır ağları ile avcılık için genel av yasağının başladığı duyuruldu.

Açıklamada, denizlerde su ürünleri stoklarının ve kalitesinin korunması ile sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla Karadeniz’de 15 Nisan-31 Ağustos tarihleri arasında gırgır ve trol ağları ile su ürünleri avcılığının yasaklandığı belirtildi. Ancak Karadeniz’de 15 Nisan-15 Mayıs tarihleri arasında Samsun İli Yakakent İlçesi Çayağzı Burnu ile Ordu İli Ünye İlçesi Taşkana Burnu arasında ortasu trolü ile çaça avcılığının devam edeceği ifade edildi.

Bakanlık, bilimsel, çevresel, ekonomik ve sosyal hususları göz önüne alarak, denizlerde su ürünleri avcılığına yasak, sınırlama ve yükümlülükler getirdiğini vurguladı. Avlanma yasağının başladığı 15 Nisan tarihinden itibaren isteyen balıkçıların karasuların bitişiğindeki uluslararası sularda avcılık yapabileceği belirtildi. Ayrıca su ürünleri avcılık tebliği ile getirilen düzenlemelere uyulması şartıyla uzatma ağlarıyla su ürünleri avcılığının dönem boyu serbest olduğu hatırlatıldı.

Avlanma sezonu içerisinde düzenlemelere aykırı hareket edenler hakkında 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında idari para cezası, ruhsat tezkerelerinin askıya alınması ve ürünlere el konulması gibi yaptırımların uygulanacağı belirtildi. Su ürünleri denetimleri, denizlerde ve içsularda, balıkçı gemilerinde, karaya çıkış noktalarında, yol güzergâhlarında, balık hallerinde ve perakende satış yerlerinde gerçekleştirilmekte.

Av yasağı boyunca yasak olan herhangi bir istihsal ürünün kullanılmaması gerektiği vurgulanan açıklamada, avlanma yasağının geleceğe yatırım olduğu ve ideal avcılığın dengeli avcılık olduğu ifade edildi. Aşırı ve kuralsız avcılığın geleceği tehdit ettiği ve amacın günü kurtarmak değil, geleceği kurtarmak olduğu hatırlatıldı.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Köy Enstitüleri Fikir ve Kültür Günleri BaşlıyorÖnceki Haber

Köy Enstitüleri Fikir ve Kültür Günleri...

QNB Finansbank, Çiftçiler İçin Gediz Elektrik ve Aydem ile İş Birliği YaptıSonraki Haber

QNB Finansbank, Çiftçiler İçin Gediz Ele...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar