Şekerbank

Gölköy Üretim İstasyonu Ankara Sularını Balıklandırıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gölköy Üretim İstasyonu Ankara Sularını Balıklandırıyor
Tofidass

Bolu İl Müdürlüğüne bağlı faaliyet gösteren Gölköy Su Ürünleri Üretim Tesisi başkentin göl, gölet ve baraj göllerini balıklandırıyor. Bu kapsamda ilk etapta 761 bin yavru gönderilirken toplamda 2,7 milyon yavru gönderilmesi hedefleniyor.

Konu hakkında açıklama yapan İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet MURAT;

İl Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren Gölköy Su Ürünleri Üretim Tesisinde üretilen yavru pullu sazan balıklarının 2022 sezonu ilk hasadı yapılmış olup 761.200 adet yavru balık Ankara ilimizde yer alan göl, gölet ve baraj göllerini balıklandırmak üzere gönderilmiştir.

Tesisimizi devir aldığımız Nisan 2021’den bu yana tesiste üretimi arttırmak, yavru ve anaçlarımızın yaşam koşullarını iyileştirmek ve kapasitemizi maksiumum düzeyde kullanmak adına arkadaşlarımız ile yoğun çalışma ve hazırlıklarımız devam etmektedir. Bugün bu çalışmaların meyvesi olan ilk hasadımızı Ankara İline göndermiş bulunmakla birlikte Eylül ayına kadar toplamda 2,7 milyon adet yavru balık gönderimimiz planlanmaktadır.

2022 yılında Bakanlığımızın belirlemiş olduğu 5 milyon yavru pullu sazan balığı için çalışmalarımız devam etmekte olup Eylül ayı sonuna kadar balıklandırma programımızı tamamlamayı planlıyoruz. Önümüzdeki yıllarda tür çeşitliliğini arttırarak devam ettirmek hedeflerimiz arasında yer almaktadır.

İç sularımızda sürdürülebilir yaşamın devamlılığı, kaliteli alternatif protein kaynağı ve bunun yanında amatör ve sportif balıkçılık faaliyetlerinin devamlılığı açısından bakanlığımızın planları doğrultusunda ilimiz ve çevre illerimizin iç sularını balıklandırma çalışmalarımız devam edecektir.

Bu süreçte yanımızda olan başta Bakan Yardımcımız Sayın; Dr. Veysel TİRYAKİ ve Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğümüze desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karacalar Köyü Kadınlarından Birlikte Hareket KararıÖnceki Haber

Karacalar Köyü Kadınlarından Birlikte Ha...

Giresun’da Fındık Altı Yumurta Tavukçuluğu YaygınlaşıyorSonraki Haber

Giresun’da Fındık Altı Yumurta Tavukçulu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar