Şekerbank

Gıda İşletmelerine Ramazan Bayramı Denetimleri Yapılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gıda İşletmelerine Ramazan Bayramı Denetimleri Yapılıyor

Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Ramazan Bayram öncesi ve sonrasında herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için "Unlu mamuller, tatlı, şeker ve şekerli mamuller, et ve et ürünleri üretim/satış yerleri ile gıda satış ve toplu tüketim yerleri gibi gıda işletmelerine yönelik yapılan denetimler çerçevesinde, ürünlerin son tüketim tarihi, katkı maddeleri, taklit tağşiş vb. yönleri ile asgari teknik ve hijyenik şartlara uygunluğu gibi konularda gıda denetimi yapılıyor.

Gıda denetim ekipleri Ramazan ayında halkın sağlıklı ve güvenilir gıda tüketimini sağlamak amacıyla tüketimi yoğunlaşan ekmek, unlu mamuller, tatlı ile et ve süt ürünlerine yönelik işletmelere denetimlerini artırdı.

Başta gıda satış yerleri olmak üzere gıda işletmelerinde oluşacak yoğunluğun neden olabileceği olumsuzlukları asgari seviyeye indirmek için işletmede çalışan personelin mutlaka maske takması, el hijyeni için dezenfektan kullanılması ve gerekli her türlü hijyen tedbirinin eksiksiz uygulanması yönünde kontroller yapılıyor ve gıda işletmeleri bilgilendiriliyor.

Gıda denetim ekipleri tarafından 2022 yılı merkez ve 5 İlçede bulunan 3.192 işletmeye yönelik 5.857 denetim gerçekleştirildi.2023 yılı 20 Nisan tarihi itibariyle 1838, ramazan ayı süresince de 391 denetim gerçekleştirildi.

Yıl boyunca risk esaslı yapılan denetimlerin yanı sıra 174 Alo Gıda Hattı, CİMER ve Valiliğin Açık Kapı uygulamasına gelen şikâyetlere göre denetimler gerçekleştiriliyor.

İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar’ da Yalovalıların huzurlu ve sağlıklı bir ramazan bayramı geçirmesi için kamu sağlığı ve tüketici menfaatlerini korumaya yönelik çalışmaların kararlılıkla artarak devam edeceğini ifade etti.

Öte yandan, vatandaşlar, halk sağlığı ve gıda güvenliğini ilgilendiren tüm ihbar ve şikâyetlerini Alo 174 Gıda Hattı‘na ya da “0501 174 0 174” numaralı Whatsapp Gıda İhbar Hattı’na bildirebilecek.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hamilelikte bol su tüketimi büyük önem taşıyorÖnceki Haber

Hamilelikte bol su tüketimi büyük önem t...

Şubat’ta Tarımsal Maliyetlerdeki Aylık Artış Hızı YavaşladıSonraki Haber

Şubat’ta Tarımsal Maliyetlerdeki Aylık A...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar