Şekerbank

FAO, Hatay’da Gıda Güvenliği ve Tarım Sektörü Çalıştayı gerçekleştirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
FAO, Hatay’da Gıda Güvenliği ve Tarım Sektörü Çalıştayı gerçekleştirdi
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Gıda Güvenliği ve Tarım (FSA) sektörü iş birliğinde, “Mültecilere Yanıt Programı Kapsamında Tarımsal Geçim Kaynaklarının Geliştirilmesi” başlığı altında Hatay’da çalıştay düzenledi.
Tofidass

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Gıda Güvenliği ve Tarım (FSA) sektörü iş birliğinde, “Mültecilere Yanıt Programı Kapsamında Tarımsal Geçim Kaynaklarının Geliştirilmesi” başlığı altında Hatay’da çalıştay düzenledi.

Çalıştay, Türkiye'deki mevcut Suriyeli mülteci krizine yanıt bağlamında tarımsal geçim kaynakları müdahalelerinin uygulanmasında FSA sektör temsilcileri ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında merkezi ve il düzeyinde politika geliştirmeyi amaçlamaktadır. Ek olarak çalıştay, katılımcıların tarım geliştirme programları hakkında tartışmaları, bilgi paylaşmaları ve bu programların tarla dayanıklılığını nasıl geliştirebilecekleri, tarım gelirlerini nasıl oluşturabilecekleri ve hem geçici koruma altındaki mülteciler hem de ev sahibi topluluklar için mevcut girişimleri nasıl güçlendirebilecekleri konusunda fırsat sağlamayı hedeflemekte.

Çalıştay, Türkiye'deki gıda ve tarım programlarıyla ilgilenen ulusal, uluslararası ve devlet kurumlarından yaklaşık 50 katılımcıyı bir araya getirdi.  Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Uluslararası Kuruluşlar yetkilisi, Hatay İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yerel yönetimler ile Hatay ve ilçe düzeyinde tarım odaları katıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Uluslararası Kuruluşlar Başkanı Sayın Şule Özge İmamoğlu sunumunda, Tarım ve Orman Bakanlığı, Bölgesel Mülteci ve Dayanıklılık Planı ve Geçici Koruma altındaki Suriyeliler bağlamında tarımsal müdahaleler için hükümet vizyonu altında gıda ve tarım projeleri için bakanlığın desteği hakkında bilgi verdi.

Hatay Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, bu bölgedeki tüm gıda ve tarım projeleri için il müdürlüğünün devam eden ve kapsayıcı desteğini vurguladı.

Konuşmasında, Hatay Ziraat Odası Koordinatörü Selahattin Yalman, Hatay'da ulusal ve uluslararası tarım ve gıda güvenliği aktörlerinin varlığından bahsetti. Hatay’da ilçelerde 55.000 üyeyle 12 adet Ziraat Odasının bulunduğunu ve aracıların tarım işçilerini yönetmek ve ihtiyaçlarını karşılamak için çok önemli bir rol oynadığını vurguladı.

FSA sektör temsilcileri ve yerel otoriteler, geçici koruma altındaki Suriyeliler ve ev sahibi topluluk üyeleri için tarım sektöründe tarla dayanıklılığı ve gelir yaratma konusunda tartışma fırsatı buldular.

Kurum özel müdahaleler oturumu aracılığıyla, Wealth Hunger Hilfe ve Islamic Relief Türkiye kuruluşları, uygulama döneminde karşılaştıkları deneyim ve zorlukların yanı sıra gıda ve tarım müdahalelerinin sonuçlarını da paylaştılar.

Çalıştayın 2. gününde, bilgi yönetimi sorumluluklarının, faaliyet bilgi veri tabanının, gösterge panellerinin ve hedeflerle yeni sektör göstergelerinin açıklanması da dahil olmak üzere, FSA sektörünün bilgi yönetim araçları tanıtıldı.

Ardından Yayladağı Geçici Barınma Merkezi'ndeki Suriyeli mülteciler tarafından mantarların üretildiği sera tesisine saha ziyareti gerçekleştirildi. Çalıştay katılımcılara tarım programının planlanması, tasarlanması ve uygulanması konusunda somut bilgi sağladı.

Bölgesel Mülteci Dayanıklılığı Planı'nın (3RP) ve Gıda Güvenliği ve Tarımı (FSA) Sektöründe öncü bir role sahip olan FAO, yıl boyunca, mültecilere yanıt programı bağlamında tarımsal geçim programlarının uygulanmasında karşılaşılan zorlukların üstesinden gelmek ve sektör ortaklarının kapasitesini geliştirmek için sivil toplum kuruluşlarını, uluslararası sivil toplum kuruluşlarını, kurumları, yerel ve devlet kuruluşlarını, İl Tarım Müdürlüklerini ve belediyeleri koordine etmeye devam edecektir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Uşak’ta Öğrencilere Gıda Eğitimleri Verilmeye BaşlandıÖnceki Haber

Uşak’ta Öğrencilere Gıda Eğitimleri Veri...

Koronovirüs Ruh Sağlığınızı EtkilemesinSonraki Haber

Koronovirüs Ruh Sağlığınızı Etkilemesin

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar