Şekerbank

Alucra Oğlak Kebabı Coğrafi İşaret Aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Alucra Oğlak Kebabı Coğrafi İşaret Aldı

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen ve DOKAP tarafından finanse edilen Giresun İli Kırsal Gelir Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi Projesi (GİRKAP) çerçevesinde 2018 yılında çalışmaları başlatılan Alucra İlçemizin vazgeçilmez lezzeti “Alucra Oğlak Kebabı” Türk Patent ve Marka Kurumunun 02.11.2020 tarih ve 88 sayılı Resmi Bülteni’nde yayınlanarak tescil edildi.  

Bu kapsamda; İl Tarım ve Orman Müdürlüğü adına tescili yapılan Alucra Oğlak Kebabı, Alucra Belediyesi ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte yapılan çalışmalar ve ODÜ. Ziraat Fakültesi uzmanlarının teknik desteği sonucunda düzenlenen rapor 14.01.2019’da Türk Patent ve Marka Kurumuna sunularak Alucra Oğlak Kebabı ile ilgili coğrafi işaret başvurusu yapılmış ve 02.11.2020 tarihli Resmi Bültende yayınlanarak tescil edilmiştir.

Alucra Oğlak Kebabı Temmuz ayı başından Ekim ayı sonuna kadar olan dönemde 10-15 kg karkas ağırlığına sahip kara oğlakların bölgeye özgü teknikle fırında pişirilmesiyle yapılan bir kebaptır.

Alucra Oğlak Kebabı çok eski bir geleneğe sahiptir. Oda koşullarında 2-3 gün bozulmadan kalabilen bu kebap, gurbete giden kişilerin yol yiyeceği olarak kullanılırken, kış şartlarında 2-3 ay saklanabilme özelliği ile aynı zamanda kış yemeği olarak da kullanılmıştır. Alucra Oğlak Kebabı cumartesi günleri ilçe pazarında kilo ile satılırken, bölgeye yakın diğer ilçelerde de hafta pazarlarında satışa sunulmakta, sipariş üzerine ülkemizin çeşitli yerlerine de gönderilmektedir.

Coğrafi işaret tescilinin yapılması ile birlikte Alucra Oğlak Kebabı bu ilçemizin simgesi haline gelecek  olup, değerine değer katacaktır. Ayrıca yine GİRKAP projesi kapsamında ilimize özgü Çavuşlu Ekmeği, Şebinkarahisar Karadutu, Giresun Simidi, Giresun Fındık Ezmeli Kadayıf Tatlısı ve Giresun Isırganı için coğrafi işaret almaya yönelik çalışmalar halen devam etmektedir.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TARIM 4.0 platformu basın bildirisiÖnceki Haber

TARIM 4.0 platformu basın bildirisi

Son dakika… Motorine bir zam dahaSonraki Haber

Son dakika… Motorine bir zam daha

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar