Adana iç mekan süs bitkileri üretiminde Türkiye ikincisi

Adana, iç mekan süs bitkileri üretiminde Türkiye’de ikinci sırada yer alırken yaklaşık 16 milyon adet yıllık üretim gerçekleştiriyor.

Adana iç mekan süs bitkileri üretiminde Türkiye ikincisi
Haberler'de Abone Ol

ADANA — Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, kentin iç mekan süs bitkileri üretiminde Türkiye genelinde ikinci sırada yer aldığını açıkladı. Müdürlüğün paylaşımında, Adana’da yıllık yaklaşık 16 milyon adet iç mekan süs bitkisi üretildiği ve Türkiye’deki üretimin yüzde 10’unun kentte gerçekleştirildiği belirtildi.

“Adana’nın Tarımsal Zenginlikleri” serisi kapsamında iç mekan süs bitkilerine ilişkin üretim verilerini paylaşan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Adana’nın bu alandaki konumuna dikkat çekti.

Müdürlüğün açıklamasına göre, Adana’da yıllık iç mekan süs bitkileri üretimi yaklaşık 16 milyon adet seviyesinde bulunuyor. Kent, bu üretim miktarıyla Türkiye’de ikinci sırada yer alıyor.

Açıklamada ayrıca Türkiye’de üretilen iç mekan süs bitkilerinin yüzde 10’unun Adana’da yetiştirildiği ifade edildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Adana’nın bereketli toprakları ve uygun iklim koşullarının tarımsal üretim açısından önemine vurgu yaparak, iç mekan süs bitkilerini kentin tarımsal üretim alanlarından biri olarak tanıttı.

Müdürlük, açıklamasında üreticilerin emeğine teşekkür ederken, “Adana’nın Tarımsal Zenginlikleri” serisinin yeni ürünlerle devam edeceğini bildirdi.

Gazi Kutlu

Gazi Kutlu

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.