Şekerbank

Vali Memiş: Hayvan Sayımızda 10 Ay Gibi Sürede Yüz Bin Artışımız Var

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Memiş: Hayvan Sayımızda 10 Ay Gibi Sürede Yüz Bin Artışımız Var
Erzurum Valisi Okay Memiş; "Göreve başladığımızda 730 bin büyükbaş hayvan sayısı vardı şu anda ise 830 bin sayısına ulaşmış durumdayız. 10 ay gibi sürede yüz bin artışımız var"
Tofidass

Erzurum Tarım il Müdürlüğü ve Aşkale İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından Aşkale ilçesi Çayköy Mahallesi’nde ‘Tarla Günü’ düzenlendi. Aşkale ilçesinde düzenlenen ve renkli görüntülerin ortaya çıktığı etkinliklerde buzağılar yarıştı, sporcular gösteri amaçlı ok attı ve cirit oynadı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Çayköy Mahallesinde düzenlenen etkinlikte, bölgenin tarım ve hayErzurum Valisi Okay Memiş,vancılık potansiyelinin artırılmasına yönelik yapılan çalışmalar tanıtıldı. Erzurum Valisi Okay Memiş, burada yaptığı konuşmasında, kentin büyükbaş hayvan sayısının bir milyona ulaşması için yapılan çalışmaların meyvelerini vermeye başladığını söyledi.

BÜTÇE DOĞRU YERLERDE KULLANILDI

Bölgesel kalkınmanın önemine değinen Erzurum Valisi Okay Memiş, yapılan istişareler sayesinde gelen bütçenin doğru yerlerde kullanıldığını söyledi. 

Daphan Ovası'nın tarım adına çok bereketli bir yer olduğunu ifade eden Vali Okay Memiş, “Şu danaların güzelliğini görüyor musunuz? Yani hayvancılığı geliştirmek için devletin hükümetimizin uyguladığı politikayı açıklamak açısından önemli bir örnektir diye düşünüyorum. Ben göreve geldiğimden bu zamana kadar yaklaşık bir yıl boyunca gerçekten güzel hizmetlere vesile olduk. İldeki tarımda görevli amirlerle ve Başkanımız Mehmet Sekmen ile yaptığımız istişareler neticesinde bütçemizi ona göre ayarladık. İstişarelerden olumlu neticeler doğuyor. Göreve başladığımızda 730 bin büyükbaş hayvan sayısı vardı şu anda ise 830 bin sayısına ulaşmış durumdayız. 10 ay gibi sürede yüz bin artışımız var. Hedefimiz bir milyondu, bu destekleri direk olarak vatandaşa yapmak suretiyle hedeflerimizde emin adımlarla ilerlemek istiyoruz. Soğuk süt zinciri projesi Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, DAP İdaresi, Kalkınma Ajansı KUDAKA ve il müdürlüğümüz ile beraber önceden süt bir liraya verilirken, şu anda 1 lira 80 kuruştan veriliyor. Bunun dışında birçok güzel işlerimiz olacak. Şu ovanın güzelliğini görüyor musunuz? Muhteşem! 1700 rakımda bulunan Daphan Ovası çok bereketli bir alana sahip.  Buraya ağalık beylik yapmaya gelmedik. Çiftçi kardeşlerim, hayvancılıkla uğraşan kardeşlerim, Valiniz olarak ben, Büyükşehir Belediye Başkanlarımız, bütün burada ki görevliler sizin emrinizdeyiz. Size hizmet etmek için geldik. Beylik lafları etmeye değil. Bir eksiğiniz varsa gidermek bizim en büyük görevimizdir. Şu danaları yetiştiren çiftçilerin bir sanatçı olduğuna inanıyorum. Bir ressam nasıl bir sanatçıysa, müzisyen nasıl sanatçıysa şu danaları besleyen şu topraktan şu tarladan iyi verim alan çiftçide benim gözümde sanatçıdır” dedi. 

Vali Memiş’in konuşmalarının ardından Tarla günü etkinliği kapsamında buzağı yarışması düzenlendi ve dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi. Sporcularında gösteri amaçlı ok attığı etkenliğin sonunda Vali Memiş ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen sporcularla birlikte ok ve cirit attı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sarı Karpuzun Çekirdeklerinde Arapça Allah Lafzı Ve Elif Harfleri ÇıktıÖnceki Haber

Sarı Karpuzun Çekirdeklerinde Arapça All...

Çeltik Alım Fiyatlarına Tepki! Sadece Maliyetleri KarşılıyorSonraki Haber

Çeltik Alım Fiyatlarına Tepki! Sadece Ma...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar