Şekerbank

Uşak'ta Üreticilere Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu Verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uşak'ta Üreticilere Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu Verildi
Tofidass

Tarım ve Orman İl Müdürü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile yürütülen Eğitim ve Yayım faaliyetleri kapsamında üreticilerimize yönelik açmış olduğumuz "Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği" kursu; Müdürlüğümüz Toplantı salonunda İl Müdür Yardımcısı Mustafa Özen, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Murat Erdem, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Yücel Bilen, Çayır, Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürü Çayhan Şentürk, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Nasuh Altuntaş ve 30 üreticimizin katılımları ile başlatıldı.

İl Müdür Yardımcısı Mustafa Özen üreticilerimize; Kuru tarım arazilerinde Buğday ve Arpa’ya altarnatif olarak “Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği” İlimizde giderek artmaktadır. İlimiz iklim koşullarına uygun çeşitlerin seçilerek yetiştirilmesi ve bunun yaygınlaştırılması sizlere ekonomik anlamda önemli katkı sağlayacaktır. Bu yüzden bu alanda daha çok üretim yapmanızı arzu ediyoruz. Kurs bitiminde alacağınız sertifikalar Bakanlığımızın uyguladığı destekleme ve TKDK projelerinde sizlere büyük avantaj sağlayacaktır.

Açmış olduğumuz bu kurslara katılım sağladığınız için her birinize teşekkür eder, şimdiden kurs bitiminde alacağınız sertifikaların hayırlı olmasını ve katkı sağlamasını temenni ederim" dedi.

Kursumuz 11 gün sürecek olup; eğitici olarak İl Müdürlüğümüzde görevli konu uzmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Dr. Mustafa Can görev yapacaktır.

Kurs bitiminde yapılacak sınavlarda başarılı olan üreticilerimize sertifika verilecek olup, farklı konularda eğitimlerimiz devam edecektir.

Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile yürütülen Eğitim ve Yayım faaliyetleri kapsamında üreticilerimize yönelik açmış olduğumuz "Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği" kursu; Müdürlüğümüz Toplantı salonunda İl Müdür Yardımcımız Mustafa Özen, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Murat Erdem, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Yücel Bilen, Çayır, Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürü Çayhan Şentürk, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Nasuh Altuntaş ve 30 üreticimizin katılımları ile başlatılmıştır.

İl Müdür Yardımcımız Mustafa Özen üreticilerimize; Kuru tarım arazilerinde Buğday ve Arpa’ya altarnatif olarak “Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği” İlimizde giderek artmaktadır. İlimiz iklim koşullarına uygun çeşitlerin seçilerek yetiştirilmesi ve bunun yaygınlaştırılması sizlere ekonomik anlamda önemli katkı sağlayacaktır. Bu yüzden bu alanda daha çok üretim yapmanızı arzu ediyoruz. Kurs bitiminde alacağınız sertifikalar Bakanlığımızın uyguladığı destekleme ve TKDK projelerinde sizlere büyük avantaj sağlayacaktır.

Açmış olduğumuz bu kurslara katılım sağladığınız için her birinize teşekkür eder, şimdiden kurs bitiminde alacağınız sertifikaların hayırlı olmasını ve katkı sağlamasını temenni ederim" dedi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Samsun Tarım Fuarı ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle sona erdiÖnceki Haber

Samsun Tarım Fuarı ziyaretçilerin yoğun...

Genel Müdür Yardımcısı Turan: “Dijital Tarım Sayesinde Domates Üretiminde Verimliliği Yüzde 40 Artırdık”Sonraki Haber

Genel Müdür Yardımcısı Turan: “Dijital T...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar