Şekerbank

Türk Somonu Sektörü Samsun’da Toplandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türk Somonu Sektörü Samsun’da Toplandı
Tofidass

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ile Samsun- Sinop İlleri Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birliği’nin Koordinasyonunda Samsun İlinde, Türk Somonu Yetiştiricileri ile toplantı düzenlendi.

Toplantıya, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. M. Altuğ Atalay, Genel Müdür Yardımcısı Turgay Türkyılmaz, Yetiştiricilik Daire Başkanı Tanju Özdemirden, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Samsun Sinop İlleri Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birliği Başkanı Osman Parlak, Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Özerdem Maltaş, teknik elemanlar ve çok sayıda Türk Somonu Üreticisi katılım sağladı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, “Böyle bir toplantının Samsun İlinde yapılmış olmasından ve üreticileri burada görmekten memnuniyet duymaktayız. Samsun İlimiz 210 km’lik kıyı uzunluğuna sahip olduğundan hem avcılıkta hem de yetiştiricilikte Bölgesinde ve Türkiye’de söz sahibidir. Sektörün büyümesinde Samsun İlimiz öncü durumdadır. İleride yaşanılacak olumsuzluklara karşı istikrarlı bir üretimin olması ve birlik içerinde hareket edilmesi büyük önem arz etmektedir.” dedi.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. M. Altuğ Atalay da yapmış olduğu açıklamada; Sektörün her zaman yanında olduklarını, Bakanlık olarak sektörün büyüme ve gelişmesine destek verdiklerini, son zamanlarda özellikle ihracatta yaşanılan sıkıntılardan dolayı, ‘Ne yapılabilir?’ noktasında Birliğin isteği doğrultusunda bu toplantının organize edildiğini, buradan çıkacak kararlara Genel Müdürlük olarak destek vereceklerini, yeni pazar arayışları için çalışma yapacaklarını, hastalıklarla mücadele konusunda ilgili birimler nezdinde girişimlerde bulunacaklarını ifade etti.

Açılış konuşmalarından sonra Üretici Birliği Başkanı Osman Parlak, Sektörün mevcut durumu ve pazarlama konusunda yaşanılan sıkıntılar hakkında genel bir çerçeve çizerek katılımcıları bilgilendirdi. Devamında Genel Müdür Atalay’ın moderatörlüğünde, toplantıya katılan yetiştiricilere söz verilerek, yaşadıkları sorunlar ve çözüm önerileri üzerine konuşuldu. Son olarak Genel Müdür Altuğ Atalay toplantının değerlendirmesini yaparak, kendi adlarına gereken bilgileri aldıklarını, alınan kararların hayata geçirilmesi noktasında çalışma yapacaklarını beyan ederek toplantıyı sonlandırdı.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Akçalar-Fadıllı İncir Festivali üretici ile tüketiciyi buluşturduÖnceki Haber

Akçalar-Fadıllı İncir Festivali üretici...

Bakan Yumaklı, 81 ilde eşzamanlı olarak 54 bin 776 toplu tüketim yerinin denetlendiğini açıkladıSonraki Haber

Bakan Yumaklı, 81 ilde eşzamanlı olarak...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar