Şekerbank

Tarım Kredi’den kurumlara 700 bin adet gıda kolisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarım Kredi’den kurumlara 700 bin adet gıda kolisi
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, gıda kolisi talep eden kurumlara 2020 yılının ilk 4 ayında 700 bin adet gıda kolisi teslim etti.
Tofidass

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, Kovid-19 salgını sonrası yaşanılan zorlu dönemde tarımsal üretimin aksamaması için çalışmalarını arttırarak sürdürüyor. Faaliyetlerini “tarladan sofraya” vizyonuyla yürüten Tarım Kredi, bir yandan da kurulan “kurumsal işbirlikleri” çerçevesinde kurumların ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtılmak üzere talep ettiği gıda ürünlerinden oluşan kolileri tedarik ediyor.

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz, 2019 yılında toplam 540 bin adet gıda kolisi talebini karşılarken, 2020 yılı Nisan ayı sonu itibarıyla bu rakamın 700 bin gıda kolisine ulaştığını açıkladı. Devam eden siparişler ile söz konusu rakamın daha da artacağını vurgulayan Poyraz, “Hedefimiz, yüzde 100 yerli imkanları kullanmak suretiyle talep eden kurumlara 2020 yılı sonu itibariyle 1 milyon adet gıda kolisini ulaştırmaktır” diye konuştu.

Tarım Kredi markalı ürünler gıda kolilerinde

Gıda kolilerinin tedarik sürecine ilişkin bilgi veren Poyraz, şunları kaydetti:

“Yerli ve milli gıda saikiyle ülke çiftçisinden almış olduğumuz ürünlerin işlenmesi ile nihai hale getirilen Tarım Kredi markalı nohut, fasulye, pirinç, bulgur, mercimek, ayçiçek yağı, salça, çay, un, zeytin, makarna vb. ürünleri içeren gıda kolileri, Genel Müdürlüğümüz Pazarlama Daire Başkanlığı Kurumsal Satış ve Müşteri İlişkileri Müdürlüğü ile Bölge Birliklerimizin kurumlar ile yapmış olduğu işbirlikleri çerçevesinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtılmak üzere kurumlarımıza teslim edilmektedir.”

Ramazan ayı vesilesiyle ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım ulaştırmak isteyen kurumların taleplerinin Tarım Kredi tarafından karşılandığını kaydeden Poyraz, aynı zamanda Kovid-19 salgını nedeniyle başlatılan yardım çalışması kapsamında kurumların Vefa Sosyal Destek Grupları aracılığıyla ulaştırılan yardım kolisi taleplerinin de yine Tarım Kredi tarafından tedarik edildiğini söyledi.

300 kuruma durmaksızın sevkiyat

Özellikle son iki aydır Tarım Kredi iştiraki Tarım Kredi Birlik A.Ş.’nin Etimesgut Tesisleri’ndeki  çalışanlarınca 24 saat durmaksızın çalışılarak gıda kolilerinin hazırlandığını dile getiren Poyraz, “Gıda kolileri hem kurumsal anlamda 10 yıllık paydaşımız Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı Bölge Müdürlüklerine hem de Bölge Birliklerimiz ve şirketimiz Tarım Kredi Birlik A.Ş.’nin ortaklaşa çalışmaları ile memleketimizin dört bir yanındaki belediyeler, valilikler, sosyal yardımlaşma vakıfları gibi yaklaşık 300  kuruma yoğun bir şekilde sevk edilmektedir” dedi.

Gıda kolisi temininin önemine de dikkat çeken Poyraz, “Kurumlarımızdan alınan her gıda ürünü ve gıda kolisi siparişi, ortaklarımızdan aldığımız mahsulün artmasına vesile olmakta, bu da kurumsal misyonumuz gereği ortaklarımızın, çiftçilerimizin tarımsal ürünlerinin pazarlanması aşamasında da yalnız kalmamalarını sağlamaktadır. Bu doğrultuda, 2020 yılı sonunda kurumlara 1 milyon adet gıda kolisi arzı hedeflenmekle birlikte yeni kurulan kurumsal işbirlikleri ile de birçok kurum da portföyümüze dahil edilmiş olacaktır” şeklinde konuştu.

Genel Müdür Poyraz, Tarım Kredi ürünleriyle hazırlanan gıda kolilerinin ePttAVM ve Tarım Kredi Kooperatif Marketler’den temin edilebildiğini sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Pakdemirli: “Mezopotamya Topraklarını Suyla Buluşturuyoruz”Önceki Haber

Bakan Pakdemirli: “Mezopotamya Topraklar...

Büyükbaş Hayvanlarda Şap Aşılama Kampanyası UzatıldıSonraki Haber

Büyükbaş Hayvanlarda Şap Aşılama Kampany...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar