Şekerbank

Sinop’ta Beş Çiftçiye Sulama Hibe Desteği Verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sinop’ta Beş Çiftçiye Sulama Hibe Desteği Verildi
Tofidass

2019 yılı Ocak ayında başlayan Basınçlı Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Programı kapsamında, Sinop Boyabat İlçesi Kurusaray ve Akören köylerinden müracaat eden 5 hibe sözleşmesi imzalandı.

Konu hakkında değerlendirmede bulunan Tarım ve Orman İl Müdürü Erol Saraçoğulları; Sinop genelinde ürün sulamalarının cazibeli sulama şeklinde yapıldığını, bu sebeple suyun ekonomik kullanılmadığı, suyun tarlaya geliş hızından sulama suyu miktarına kadar ürün veriminin de olumsuz etkilendiğini belirtti.

 İl Müdürü Saraçoğulları, başta kuraklıkla mücadele olmak üzere birim alandan elde edilen verimin arttırılmasında da etkili yöntem olan Basınçlı Sulama Sistemlerinin yaygınlaştırılması ve çiftçiler tarafından benimsenmesi gerektiğini ifade etti.

Çiftçilerin Basınçlı Sulama Sistemlerinde, tarlalarına uygun olan Damlama, Yağmurlama, Pivot Center, Liner ve Tamburlama Sistemleri gibi modelleri uygulama imkânı olduğunu vurgulayan Erol Saraçoğulları "İlimizde 2 köyde 75 da alanda yapılacak Basınçlı Sulama Sistemleri ile (Yağmurlama modeli) 5 üreticimizin Bakanlığımızca uygulanan % 50 hibe desteğinden faydalanmış olacak. Projenin toplam maliyeti yaklaşık 50.000 TL olup, çiftçilerimize sağlanacak hibe miktarı ise 25.000 TL olacak” dedi.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programında, Bakanlığımızca Hayvansal ve Bitkisel Ürün İşleme Tesisleri, Kırsal Turizm Yatırımları, Yazılım Sistemleri,  Depolama Tesisleri, El Sanatları, Büyük ve Küçükbaş Hayvan Barınakları için de proje karşılığında 500.000,00 TL ile 2.000.000,00 TL arasındaki yatırımlara 50 hibe desteği verildiğini belirten Erol Saraçoğulları; “Tarıma dayalı sanayi yatırımlarının İlimiz ekonomisi ve üreticisi için önemli olup, bu yatırımların artarak devam etmesi konusunda gereken destek verilecektir” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hacısalihoğlu: Su Ürünleri Sektörüne Devlet Desteği BekliyoruzÖnceki Haber

Hacısalihoğlu: Su Ürünleri Sektörüne Dev...

Veteriner hekimlerinden yetiştiricilere aşı uyarısıSonraki Haber

Veteriner hekimlerinden yetiştiricilere...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar