Rusya'da Antep fıstığı fiyatları son 8 yılın zirvesinde!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rusya'da Antep fıstığı fiyatları son 8 yılın zirvesinde!
ABD-İran gerilimiyle son 8 yılın en yüksek fiyatına ulaşan Antep fıstığı, Rusya pazarında dengeleri değiştirdi. Uluslararası Kuruyemişçiler Birliği Başkanı Roman Fursenko, talebin %10'unun yer fıstığı ve cevize kaydığını açıkladı.

MOSKOVA – Rusya kuruyemiş pazarında, küresel siyasi gerilimlerin etkisiyle dikkat çekici bir tüketici değişimi yaşanıyor. ABD ve İran arasındaki çatışma ortamı, dünya Antep fıstığı piyasasını vururken, Rusya'daki fiyatlar son 8 yılın zirvesine çıktı.

Tüketici Daha Uygun Alternatifler Arıyor

TASS haber ajansına konuşan Uluslararası Kuruyemişçiler Birliği Başkanı Roman Fursenko, 2025 yılı verilerine göre Antep fıstığındaki fahiş fiyat artışının tüketici tercihlerini doğrudan etkilediğini belirtti. Fursenko, fıstık talebinin yaklaşık %10'unun daha ekonomik ve sağlıklı yağ kaynağı olarak görülen yer fıstığı ile cevize kaydığını bildirdi.

Türkiye ve Çin Alternatif Tedarikçi Olabilir

Rusya'nın Antep fıstığı ithalatında %90 gibi baskın bir paya sahip olan İran'da yaşanan tedarik ve fiyat sorunları, pazarın diğer oyuncularını gündeme getirdi. Gıda endüstrisinde en güçlü ikame ürün badem olurken; kaju ve kabak çekirdeği kullanımı da istikrarını koruyor. Uzmanlar, İran'dan gelen ürünün azalması durumunda Türkiye ve Çin'den yapılacak sevkiyatların artırılmasının pazarı rahatlatabileceğini öngörüyor.

Kaynak:Tarım Pusulası

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Stellenbosch Üniversitesi üzümde kuraklığa dayanıklılık geliştirdiÖnceki Haber

Stellenbosch Üniversitesi üzümde kuraklı...

Rus buğdayında Fiyat Artışı: Ton Başına 242 Dolarla Zirve GörüldüSonraki Haber

Rus buğdayında Fiyat Artışı: Ton Başına...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar