Şekerbank

Orta Asya’da Ormanları Korumak İçin Yeni Programın Yol Haritasında Sona Geliniyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Orta Asya’da Ormanları Korumak İçin Yeni Programın Yol Haritasında Sona Geliniyor
Türkiye Hükümeti ortaklık programı kapsamında sürdürülebilir doğal kaynak yönetimi projeleri için 10 milyon Amerikan doları sağladı
Tofidass

Orta Asya’daki doğal kaynakları yönetmek ve ormancılık sektörünü desteklemeyi amaçlayan çok ülkeli programın yakında uygulamaya geçmesi planlanırken yetkililer detayları sonuçlandırmak için dün Semarkant’ta buluştu.

Türkiye Hükümeti tarafından finanse edilen BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)-Türkiye Ormancılık Ortaklık Programı sürdürülebilir doğal kaynak yönetimini teşvik etmek ve ormanları korumak amacıyla faaliyetler geliştirmede altı ülkeyi – Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan–destekleyecek. 

Türkiye Hükümeti, altı katılımcı ülke ve FAO temsilcileri program için açık bir yol haritası üzerinde anlaşmak için dün Semerkant’ta üç günlük bir çalıştay için buluştu.

Türkiye ve Özbekistan FAO Temsilcisi ve Orta Asya Alt Bölge Koordinatörü Viorel Gutu Türkiye’nin ormanları yönetme konusunda edindiği bilgi ve tecrübenin diğer ülkelerdeki çevreyi korumak için kullanılabilecek olmasından memnun olduğunu söyledi.

Gutu “Orta Asya'daki doğal kaynaklara odaklandık çünkü sürdürülebilir yönetim operasyonları uygulanmaması durumunda ormanlar ve diğer ağaç kaynaklarının geri dönüşü olmayan bir şekilde etkilenmesi gerçek bir tehlike. Türkiye'nin deneyimini kullanarak şu anda harekete geçerek ormanların işlerini – toprağı dengede tutmak, suyu arıtmak ve bitkiler ve hayvanlar için bir yaşam alanı sunmak – yapmaya devam etmesini sağlayabiliriz.” diye konuştu.

Gutu sürdürülebilir doğal kaynak yönetiminin toprak üzerinde yaşayan insanları da etkilediğini söyledi. FAO Türkiye ve Özbekistan Temsilcisi Gutu “Sürdürülebilir çevre uygulamaları sürdürülebilir geçim kaynakları sağlar. Gelecek nesillerin Orta Asya'daki farklı doğal kaynakları kullanarak hayatlarını kazanmalarını görmek istiyoruz.” diye ekledi. 

Türkiye Hükümeti ortaklık programı kapsamında sürdürülebilir doğal kaynak yönetimi projeleri için 10 milyon Amerikan doları sağlamıştır.

Orta Asya’nın yanı sıra bu fonlar Afrika’daki bazı ülkelere doğal kaynaklarını yönetmede yardımcı olacaktır.

Ormancılık ortaklığı, 2006 yılında kurulduğu günden bu yana Kafkasya ve Orta Asya ülkelerinde gıda güvenliğinin sağlanmasına ve kırsal yoksulluğun azaltılmasına odaklanan FAO-Türkiye Ortaklık Programı’nın bir parçasıdır.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hektaş, SmartHeart'la pet mama sektöründeÖnceki Haber

Hektaş, SmartHeart'la pet mama sektöründ...

‘Yüzen ahır’ Kolombiya’dan 4 bin 980 dana getirdiSonraki Haber

‘Yüzen ahır’ Kolombiya’dan 4 bin 980 dan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar