Şekerbank

Köy arazilerine TOKİ darbesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, köylere ait tarımsal üretim alanları ve meraların rantiyeye kurban edilmemesini istedi.
Tofidass

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, köy tüzel kişiliklerine ait mera ve tarım arazilerinin TOKİ eliyle satışa çıkarılmasına sert tepki gösterdi. AKP döneminde çıkarılan Büyükşehir Yasası ile köylere ve tarımsal üretime büyük darbe vurulduğunu anımsatan Barut, "Daha önce tarımsal üretim alanı olan, meradan Hazine'ye çevrilen arazilerin TOKİ tarafından satışa çıkarılması, hem o köylerdeki tarımsal üretime büyük bir darbe vuracak hem de köyler rantiyeye kurban edilecek" diye konuştu.

"ÖNCE TOKİ'YE DEVREDİLİYOR, SONRA RANTİYEYE"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda konuşan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Bir yasa çıkarıldı, kelimenin tam anlamıyla yaşamı kabusa çevirdi. Köyler bir anda kent merkezlerindeki mahallelerle güya eşitleniverdi. Köylerin üretimi, yaşamı, kültürü, alışkanlıkları hiç gözetilmedi. Bu akıl almaz Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüştürülen köylerde sorun var. Bu yasayla tüzel kişiliği ortadan kalkan köylerin etrafındaki gelişim alanları, sessiz sedasız TOKİ’ye devrediliyor. TOKİ de köylülere ait olan bu arazileri satılığa çıkarıyor. Bir örneği Ankara Polatlı'da yaşanıyor. Büyükşehir Yasası ile 30 büyükşehirde benzer tehlike var" dedi.

"YANLIŞTAN DÖNÜLSÜN, YASA İPTAL EDİLSİN"

Büyükşehir Yasası eliyle yapılmak istenen talana tepki gösterip yanlıştan derhal dönülmesini isteyen Ayhan Barut, "Daha önce tarımsal üretim alanı olan, meradan Hazine’ye çevrilen arazilerin TOKİ tarafından satışa çıkarılması, hem o köylerdeki tarımsal üretime büyük bir darbe vuracak hem de köyler rantiyeye kurban edilecek. Bir an önce bu yanlıştan dönülsün, Büyükşehir Yasası yeniden düzenlensin!" çağrısında bulundu.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Halk Elinde Anadolu Mandası Islahı Ülkesel Projesi Yürütme Kurulu Toplantısı YapıldıÖnceki Haber

Halk Elinde Anadolu Mandası Islahı Ülkes...

HEKTAŞ’ın yerli sebze tohumları Growtech Fuarı’nda tanıtıldıSonraki Haber

HEKTAŞ’ın yerli sebze tohumları Growtech...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar