Şekerbank

Konya'ya 15 Temmuz şehitleri ormanı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Konya'ya 15 Temmuz şehitleri ormanı!
Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, Konya Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürlüğü ve Konya Orman Bölge Müdürlüğü arasında "15 Temmuz Şehitleri"nin hatırasını yaşatmak için bin hektarlık alana 50 bin fidan dikecek.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde haklarında adli makamlarca kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalışma cezası verilen hükümlüler, Karatay ilçesinde yer alan Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü sahasındaki yaklaşık bin hektarlık alana 50 bin fidan dikecek.

15 Temmuz Şehitler Ormanı

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Tuncer Çetin, Cumhuriyet Savcısı Bekir Sıtkı Yıldırım, Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürü Dr. Fatih Özdemir, Konya Orman Bölge Müdürü Bekir Karacabey, Konya Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü İbrahim Arlı ile Konya Denetimli Serbestlik Müdür Yardımcısı Mehmet
Ali Öztaylan'ın katıldığı protokol imza töreni Konya Adliyesinde yapıldı.

15 Temmuz şehitlerinin hatırasını ve adını yaşatmayı, ülkemiz için yaptıklarını gelecek nesillere duyurmayı amaçladıklarını vurgulayan Başsavcı Tezcan, "Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürlüğü yer tahsis etmek suretiyle Konya Orman Bölge Müdürlüğü de dikilecek fidanları temin etmek ve zaman içerisinde bakımını yapmak üzere "15 Temmuz Şehitler Ormanı"nın kuruluşuna çok ciddi katkılar verdiler. Denetimli Serbestlik Müdürlüğü de sabahtan öğlene kadar 40 öğleden sonra da 40 yükümlü çalıştırmak üzere 50 bin ağacın dikimini gerçekleştirecek. Bizler açısından mutluluk verici bir olay. Ülkemizin ağaçlandırma ve erozyon kontrol çalışmalarına katkı sağlayacak bu proje ile haklarında kamuya yararlı bir işte ücretsiz çalıştırılması kararı verilen hükümlü ve yükümlülerin çalışma sürelerinin yerine getirilmesini sağlayarak, hükümlülerin yeniden suç işlemelerini engelleyici etkenleri güçlendirmek, sosyalleşmelerini teşvik etmek, toplumu suça karşı korumak, yükümlülerde milli ve manevi değerlerin pekiştirilerek sorumluluk sahibi bir yaşam biçimine uymalarını kolaylaştırmak istiyoruz." dedi.

Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürü Dr. Fatih Özdemir de, Bahri Dağdaş Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü sahasında kuraklık ve erozyonla mücadele konusunda örnek uygulamalar yapmayı hedeflediklerini ifade ederek, "Kuraklığın en şiddetli görüldüğü bölgemizde rüzgar perdeleriyle toprak suyu muhafazasını sağlamayı ve araştırmalarda kullanılan arazilerin verimliliğini arttırmayı amaçlıyoruz. Proje sahası, rüzgar erozyonunu önlemek amacıyla 2016
ağaçlandırma programına alınmıştır. Amaç tarım arazilerini ve ürün kalitesini olumsuz etkileyen rüzgar erozyonunu önlemektir." dedi.

50 bin fidan dikip orman bakımı yapacaklar

Konya Orman Bölge Müdürü Bekir Karacabey ise proje kapsamında rüzgar erozyonu için uygun türler karaçam, mavi servi, iğde, yalancı akasya, badem, dişbudak, sofora, kızılçam, zerdali türlerinin dikileceğini ifade etti.

Karacabey "Biz burada görev alacak hükümlülerimizi her türlü ormancılık faaliyetlerinde değerlendirip hem orman varlıklarını koruyup arttıracağız hem de bu insanlara orman ve çevre sevgisini aşılamış olacağız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Konya Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürü Dr. Fatih Özdemir ile Konya Orman Bölge Müdürü Bekir Karacabey, "15 Temmuz Şehitler Ormanı" adı verilen projenin protokolünü imzaladı. 

YASAL UYARI:Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Anmeg Yayıncılık İletişim A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kasım Ayında Fiyatı En Fazla Artan Ürün PatatesÖnceki Haber

Kasım Ayında Fiyatı En Fazla Artan Ürün...

Hamsi son 20 yılın en yüksek fiyatına ulaştıSonraki Haber

Hamsi son 20 yılın en yüksek fiyatına ul...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar