Şekerbank

Konya ve Karaman’daki biyoçeşitlilik izleme çalışmaları devam ediyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Konya ve Karaman’daki biyoçeşitlilik izleme çalışmaları devam ediyor!
Tofidass

 Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğinde yürüttüğü ve Küresel Çevre Fonu (GEF) tarafından fonlanan, ‘Sürdürülebilir Arazi Yönetimi ve İklim Dostu Tarım’ projesi biyolojik çeşitlilik izleme kavramı geliştirilmesi sürecinde Paydaşların katılımı ile ikinci çevrimiçi teknik toplantı düzenledi. Toplantıda, belirlenen izleme hedefleri ve göstergeler tartışıldı.

Toplantı, FAO Proje Koordinatörü Fatma Güngör’ün proje hakkında genel bilgilendirmesi ile başladı.

Toplantı Doğa Koruma Merkezi Genel Müdür Yardımcısı Yıldıray Lise’nin izleme hedef ve göstergeleri hakkında yaptığı detaylı sunum ile devam etti.

Sunumda, hedef türler ve ekosistemler ve belirlenen göstergeler ile biyolojik çeşitlilik izleme programının tepki bileşeninin, ekosistem ve türlerin devamlılığına yönelik uygulamalar ve tedbirler (koruma çalışmaları) kapsayacağı ifade edildi.

Hazırlanacak Biyolojik Çeşitlilik İzleme kavramı içinde, Konya Kapalı Havzasında önemli tür ve habitatların bulunduğu, doğa koruma ve sürdürülebilir kaynak yönetimi açısından öncelikli alanlar “hassas alanlar” olarak yer alacak. Toplantıda katılımcılar belirlenen potansiyel alanlardan hangilerinin bu kritere uygun düşeceğini tartıştı.

Diğer taraftan yapılan değerlendirmede büyük memeliler (vaşak, yaban keçisi vb.), sürüngen ve çift yaşarlar (benekli kaplumbağa), kelebekler, kuş türleri (Büyük Cılıbıt, Toy, Küçük Akbaba, Küçük Kerkenez, Uludoğan vb.), küçük memeliler ve bitki türlerinden hangilerinin izleme kapsamına alınacağı tartışıldı. İzlemelerin ekosistem ve habitat düzeyinde yapılmasının uygun olacağı ve yapılan çalışmanın, Bakanlık tarafından yapılan biyolojik çeşitlilik izleme çalışmaları ile entegrasyonu konuları değerlendirilmiştir.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Artan fiyatlar ithalatla terbiye edildi. Tüccarın insafına bırakılan çiftçi yine yoksullaştıÖnceki Haber

Artan fiyatlar ithalatla terbiye edildi....

Melen Botanik Vadisinde kuşburnular toprakla buluştuSonraki Haber

Melen Botanik Vadisinde kuşburnular topr...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar