Şekerbank

Kışlık Sebze Fideleri Toprakla Buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kışlık Sebze Fideleri Toprakla Buluştu
Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan Kışlık Sebze Üretimine Destek Projesi kapsamında 435 bin adet sebze fidesi toprakla buluştu.
Tofidass

Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan Kışlık Sebze Üretimine Destek Projesi kapsamında 435 bin adet sebze fidesi toprakla buluştu. Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından %75 oranında hibe uygulanan lahana, karnabahar, brokoli ve maruldan oluşan 435 bin adet kışlık sebze fidesi Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından projeye başvuruda bulunan 30 çiftçiye teslim edildi. Çiftçilere teslim edilen kışlık sebze fideleri 120 dekar alanda toprakla buluşturuldu.

Erzincan'da sebze üretimini yaygınlaştırmak ve bölgenin sebze ihtiyacını karşılamak amacıyla Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından hazırlanarak Bakanlığa sunulan projeler hızla hayata geçirilirken Erzincan'da sebze üretiminde ürün deseninin çeşitliliği artırılıyor. Tarım ve Orman Bakanlığının ülke genelinde uyguladığı Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında Erzincan, hububat, sanayi tipi domates, biber ve patatesin ardından şimdi de kışlık sebze üretimini artırmaya çalışıyor. Uygulanan projeler hem ülke hem de Erzincan ekonomisine katma değer sağlarken projeye dahil olan çiftçiler de uygulanan projelerden son derece memnun.

Fidelerin çiftçilere tesliminde konuşan Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin, tarım her türlü alt sektöründe üretim yapılabilen Erzincan'da uygulanan projelerle ürün deseninin genişletilerek ürünlerde kalite ve verimin artırılmasının hedeflendiğini söylediği. TAKEP kapsamında uyguladıkları projelerin çiftçilerden yoğun talep gördüğünü belirten İl Müdürü Şahin, tarımın Erzincan açısından olmazsa olmazlardan biri olduğunu, son yıllarda sektörde genç çiftçi potansiyelinin de artış gösterdiğini ifade etti. Özellikle gençlerin sektöre gösterdiği ilginin yadsınamayacağını belirten Şahin, önümüzdeki süreçte Erzincan tarım sektörünün bölgede adından sıkça söz ettireceğini kaydetti. Erzincan'ın sahip olduğu avantajları en iyi şekilde değerlendirmesi adına projeleri hayata geçirdiklerini söyleyen İl Müdürü Şahin, çiftçilerin devletimizin ve bakanlığımızın sağladığı imkanları kullanmak suretiyle ülkeye destek verdiklerini belirtti. Dağıtılan fidelerin Ekim Kasım aylarında hasat sürecinde olacaklarını ve Erzincan'da kışlık sebze üretiminin yaygınlaştırılmasının sağlayacağını söyleyen İl Müdürü Murat Şahin çiftçilere teşekkür etti.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bağra karpuzunda hasat başladıÖnceki Haber

Bağra karpuzunda hasat başladı

Akdeniz Meyve Sineğinde ihracatta sıfır toleransSonraki Haber

Akdeniz Meyve Sineğinde ihracatta sıfır...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar