Şekerbank

Karayama’dan, 16 Ekim Dünya Gıda Günü Mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karayama’dan, 16 Ekim Dünya Gıda Günü Mesajı
Tarım Kredi Genel Müdürü Ayhan Karayama 16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Tofidass

Günümüzde dünyada üretilen gıda maddeleri artan nüfusa yeterli olamamaktadır. Besin maddeleri üretiminin az olduğu yoksul ülkelerde; açlık ve yetersiz beslenme sorunu ortaya çıkmaktadır ki bu sadece ilgili ülkelerin değil, hepimizin ortak sorunudur.

16 Ekim Dünya Gıda Günü, kamuoyunun bilinçlendirilmesi, gıda kayıp ve israflarının azaltılması ve gıda güvenliğinin sağlanması açısından farkındalık sağlamayı amaçlamaktadır.  "Günde ortalama 21 bine yakın insan açlıktan dolayı hayatını kaybederken, 815 milyon insan kronik açlık yaşamaktadır. Buna karşılık dünya üzerinde 640,9 milyon yetişkin obezite problemi yaşamaktadır. Bu veriler ışığında gıdaların paylaşımında da tüm dünyada eşitsizlik ve adaletsizliklerin olduğu aşikar bir gerçektir. 

 Birleşmiş Milletler'e bağlı Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından her yıl 16 Ekim'de bir tema belirlenerek kutlanan Dünya Gıda Günü'nün bu yılki konusu, "Göçün geleceğini değiştirin. Gıda güvenliği ve kırsal kalkınmaya yatırım yapın” olarak belirlenmiştir. Ülkemiz savaş, ekonomik yetersizlikler, vb. sebeplerle 3.5 milyonu aşkın göçmene ev sahipliği yapmaktadır. Avrupa Birliği ülkelerinin tamamının kabul ettiği toplam Suriyeli sığınmacı başvuru sayısı 867 bin olduğunu da belirtirsek Ülkemizin ne denli güçlü, yardımsever ve mazlum coğrafyaların sığındığı bir yer olduğunu çok daha iyi kavramış oluruz.

Tarım Kredi Ailesi olarak, 1625 kooperatif ve194 hizmet bürosu ile 36.472 yerleşim yerinde üreticilerimizin refah seviyesini arttırmak için Bakanlığımız ile koordineli olarak çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Bu bağlamda ortak ürünlerinin değerlendirilmesinden, gübre, mazot, tohum, vb. tarımsal girdilerin uygun ve kaliteli olarak tedariki için bütün gücümüzle çalışıyoruz. Çiftçilerimizin yaşam kalitelerini ve gelirlerini arttırarak, kırsalda yaşayan üreticilerimizin gelecek endişesi taşımadan üretime devam etmesi amacıyla 154 yıldır olduğu gibi çalışmalarımıza devam edeceğimizi ifade ederek, açlığın tehdit olmaktan çıktığı  bir dünyada yaşama umudu ve adil bir gelir dağılımı olması temennisiyle Dünya Gıda Gününü kutluyorum.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Marmarabirlik ayakta kalırsa üretici kazanırÖnceki Haber

Marmarabirlik ayakta kalırsa üretici kaz...

Fakıbaba: Çiftçimizin Alın Terine Sahip Çıkmak İçin İsraf EtmeyeceğizSonraki Haber

Fakıbaba: Çiftçimizin Alın Terine Sahip...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar