Şekerbank

Itri, Tıbbi, Aromatik ve Boya Bitkiler Tarla Günü Düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Itri, Tıbbi, Aromatik ve Boya Bitkiler Tarla Günü Düzenlendi
Tofidass

2017 yılı içerisinde Elazığ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce Itri, Tıbbi, Aromatik ve Boya Bitkilerinin Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında, Bakanlığa bağlı Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü fideliklerinden temin edilen Kekik, Tıbbi Adaçayı ve Melisa (Oğul otu), Stevia (Şeker otu) ve Kök boya (Kırmızı)bitkileri demonstrasyon çalışmaları, Merkez, Keban, Kovancılar, Baskil ve Sivrice ilçelerinde seçilen çiftçiler aracılığı ile yapılmakta.

Fitoterapinin önemi artıyor…

Itri, Tıbbi, Aromatik ve Boya Bitkilerinin Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında, Baskil İlçesi Düğüntepe Köyünde düzenlenen tarla gününe; Baskil Kaymakamı Uhut Emre KOYUNCU, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan KARAHAN, Kurum müdürleri, Baskil İlçe Tarım Müdürü Ahmet AYHAN, STK Temsilcileri, Şube Müdürleri, personeller ve üreticiler katıldı.

Tarla gününde konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan KARAHAN; " İlimizde, 5 dekar alanda kekik, 3 dekar alanda tıbbi adaçayı, 3 dekar alanda melisa (oğul otu) ve 1 dekar alanda stevia (şeker otu) demonstrasyon çalışmaları için çiftçilerimize 31.500 adet kekik fidesi, 12.000 adet tıbbi adaçayı, 13.000 adet melisa oğul otu ve 6.400 adet stevia (şeker otu) fideleri dağıtımı yaptık.

Küçük aile işletmelerine ek gelir sağlanıyor…

Demonstrasyon çalışmalarını yeterli aile işgücü olan, parçalı ve küçük arazisi olan, sulama imkanları bulunan ve en önemlisi bu bitkileri yetiştirmeyi isteyen çiftçilerle gerçekleştirdik. Çiftçilerimize ekim ya da dikim materyalinin ücretsiz sağlanması yanında teknik destek vererek, ürünlerinin gelişmiş laboratuvarlarda ücretsiz olarak analizlerinin yapılması gibi desteklerde sağladık. Bugün de Baskil İlçesi Düğüntepe Köyü çiftçisi aynı zamanda köy muhtarı olan Kenan Özdemir'in yaklaşık 1-1,5 dekar alanda yetiştirmiş olduğu kekik, adaçayı ve melissa (oğul otu) bitkilerinin tarla günündeyiz. Üreticimiz iki biçim sonunda Adaçayında dekara 60 kg, melisa (oğul otu) 50 kg ve kekik 30 kg verim almış ve bugün  de üçüncü biçimini yapacaktır. Üreticimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyor, diğer üreticilerden de aynı ilgiyi bekliyoruz" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Üretime Engel YokÖnceki Haber

Üretime Engel Yok

Elazığ ‘da Üzüm Festivali Gelenekselleşiyor…Sonraki Haber

Elazığ ‘da Üzüm Festivali Gelenekselleşi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar