Şekerbank

Genç Çiftçi Projesi İlk Meyvesini Verdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Genç Çiftçi Projesi İlk Meyvesini Verdi
Tofidass

Genç Çiftçi Projesi kapsamında Muş merkeze bağlı Gölköy Köyü'nde İstiridye Mantarı üretimi için başvuru yapan Mehmethan Yavaş Muş ilinde ilk defa, genç çiftçi projesi ile istiridye mantarı üretimi gerçekleştirdi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, İl Müdür Yardımcısı Ferit Yıldız, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Nimetullah Büte ve Şube Personeli Osman Bayraktar İstiridye Mantarı Üretim Tesisini ziyaret etti.

Ziyarette İl Müdürü Ergün Çolakoğlu'na bilgi veren Mehmethan Yavaş çeşitli nedenlerden dolayı 1993 yılında Adana iline göç edip, 2000 yılında tekrar Muş iline dönüş yaptığını ancak iş sıkıntısı yaşadığından dolayı tekrar Adana'ya gittiğini, 2017 yılında Genç Çiftçi Projesinden haberdar olup başvuruda bulunduğunu ve başvurusu kabul olduktan sonra 144 metrekarelik alanda 750 torba ile üretime başladığını söyledi.

İstiridye mantarını Adana'da denediğini ve bu mantarı Muş şartlarında yetiştirmek istediğini ancak bunu kendi bütçesi ile yapamadığını söyleyen Mehmethan Yavaş tam da bu sırada İstiridye mantarı üretimi yapmak için Genç Çiftçi Projesinin bir fırsat doğurduğunu dile getirdi.

İl Müdürü Ergün Çolakoğlu yaptığı açıklamada; Genç Çiftçilerin istihdama katkısı ve gelir düzeylerinin yükseltilmesi amacıyla başlayan hibe desteği,  kırsal alandaki çiftçilerin şehirlere göç etmeleri zaruriyetinin ortadan kaldırılması için olumlu bir adım oluşturduğunu, mantar yetiştirerek, aylar içinde bu iş için harcanan başlangıç maliyetlerinin karşılanabilir olması, sadece çiftçilerin değil yeni iş kurmak isteyen girişimcilerinde ilgisini mantar yetiştiriciliğine çektiğini söyledi.

Mantar Tesisindeki incelemelerden sonra Mehmethan Yavaş'a başarılarının devamı temennisinde bulunan İl Müdürü ve beraberindeki heyet tesisten ayrıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İhsangazi’de Siyez Festivali DüzenlendiÖnceki Haber

İhsangazi’de Siyez Festivali Düzenlendi

Muğla Apiterapi Ürünlerinin Merkezi Olma Yolunda İlerliyorSonraki Haber

Muğla Apiterapi Ürünlerinin Merkezi Olma...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar