ANTALYA — Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Finike Gökliman’da düzenlenen 7. Aslan Balığı Avlama Yarışması ve Tadım Etkinliği kapsamında 9 takım yarıştı. Üç saat süren avda toplam 117 aslan balığı yakalandı. Balıkların toplam ağırlığı 16 kilo 438 gram oldu.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Şube Müdürlüğü tarafından Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü, Antalya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Finike S.S. Su Ürünleri Kooperatifi iş birliğiyle düzenlenen etkinlikle istilacı türlerle mücadeleye ve denizlerin ekolojik dengesinin korunmasına dikkat çekildi.
Mavikent Takımı iki kategoride de birinci oldu
Yarışmada Finike Su Ürünleri Kooperatifi sponsorluğunda düzenlenen **“En Fazla Aslan Balığı Yakalama Kategorisi”**nde Osman Öncel ve Mustafa Demir’den oluşan Mavikent Takımı, 48 balıkla birinci oldu.
Aynı takım, **“En Büyük Aslan Balığı Yakalama Kategorisi”**nde de 31,4 santimetre uzunluğundaki balığı yakalayarak birinciliği elde etti.
Her iki kategoride birincilik ödülü 30 bin TL olarak belirlendi.
Yarışmada ikinci ve üçüncü olan takımlar da para ödülü kazanırken, 7 santimetrelik en küçük aslan balığını yakalayan Harphoons Men Takımı 15 bin TL ödülün sahibi oldu.
Mavikent Takımı’nın kupa ve ödülleri Finike Kaymakamı Mehmet Soylu ile Finike Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Durmuş Körpe tarafından verildi.
Yakalanan balıklar jüri tarafından değerlendirildi
Üç saat boyunca dalış yaparak avlanan takımların yakaladığı aslan balıkları jüri tarafından değerlendirildi.
Jüride Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü İstilacı Türler Uzmanı Dr. Merve Karakuş, Antalya Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Şube Müdürü Dr. Deniz İlaslan, Kıyı ve Deniz Yönetimi Şube Müdürü Dr. Mustafa Yıldırım ile aslan balığı avcısı Samet Alabacak yer aldı.
“Denizlerimizi korumaya devam edeceğiz”
Antalya Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Şube Müdürü Dr. Deniz İlaslan, etkinliğin denizlerdeki canlı çeşitliliğinin korunmasına yönelik farkındalık oluşturduğunu belirtti.
İlaslan, “Denizlerimizde canlı çeşitliliğinin korunması adına Aslan Balığı Avlama Yarışması ve Tadım Etkinliği’mizin 7’ncisini düzenledik” dedi.
Aslan balığının yenilebilir bir balık olduğunu göstermek amacıyla yakalanan balıklardan tadım etkinliği de düzenlendiğini belirten İlaslan, vatandaşların etkinliklere yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.
İlaslan, Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak denizlerin korunmasına yönelik farkındalık etkinliklerinin sayısını artırmaya devam edeceklerini ifade etti.
“Denizlerimize bir nebze faydamız olduysa ne mutlu”
İki kategoride de birinci olan Mavikent Takımı’ndan Osman Öncel ise bölgede böyle bir etkinlik düzenlenmesinden memnuniyet duyduklarını belirtti.
Öncel, “İki farklı kategoride kupayı kazanmak da bize nasip oldu. Denizlerimize bir nebze faydamız olduysa ne mutlu bizlere” dedi.
Öncel, yarışmaya katılan avcılara ve etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.