Şekerbank

FAO ve Orman Genel Müdürlüğü’nün iş birliği güçleniyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
FAO ve Orman Genel Müdürlüğü’nün iş birliği güçleniyor
FAO ve Orman Genel Müdürlüğü, dün gece üst düzey yöneticilerin katılımı ile faaliyet değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi
Tofidass

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Orman Genel Müdürlüğü (OGM) 50 kişilik bir katılımcı grubuyla, her iki kurumun iş birliğiyle yürütülen projeleri değerlendirerek ileriki dönemde hayata geçirilecek projeler hakkında görüş alışverişinde bulundu. 

Toplantıya OGM Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya, daire başkanları ve şube müdürlerinin yanı sıra, FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Ayşegül Selışık, Program Yöneticisi Sheikh Ahaduzzaman, proje koordinatörleri, proje uygulama ve yürütme ekipleri ile ormancılık konusunda teknik uzmanlar grubu katıldı.

Toplantı FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Ayşegül Selışık’ın konuşması ile başladı. Selışık konuşmasında, FAO ve OGM arasındaki ilişkinin uzun yıllara dayandığını fakat son yıllarda iş birliğinin özellikle FAO Türkiye Ortaklık Programının altındaki ormancılık programı kapsamında Küresel Çevre Fonu projeleri ile arttığının altını çizdi. Selışık ayrıca toplantının iki kurumun çalışmalarının değerlendirilmesi ve daha güçlü bir ortaklık için fırsat oluşturacağını ifade ederek, “Biyoçeşitlilik ve iklim değişikliği alanında kullanılabilecek ve sahaya aktarılabilecek çok sayıda fırsat var. Bunları hep birlikte kaynak artımı ve FAO’nun projelerindeki somut çıktıların da etkisiyle gerçekleştirebileceğimize inanıyorum.” diyerek sözlerine devam etti.

OGM Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya konuşmasında “FAO ile uzun dönemdir yaptığımız bu iş birliğimizi daha ileri seviyelere nasıl taşıyabiliriz konusunda belirli dönemlerde her iki kurumun da katılımı ile istişare toplantıları gerçekleştireceğiz. Bugün burada bu toplantının birincisini gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyum. FAO ile yürüttüğümüz başarılı projelerin yanında gelecek dönemde de iş birliğimizi artırarak daha etkili işlere imza atacağımıza inanıyorum” dedi.

FAO Türkiye Program Yöneticisi Sheikh Ahaduzzaman da toplantıda şunları söyledi. “FAO Türkiye ormancılık sektöründe çok büyük bir programa sahip, o nedenle Tarım ve Orman Bakanlığı ve OGM gibi kurumlar ile birlikte keyifle çalışıyoruz. Bu toplantı bizim birlikte çalışabileceğimiz, FAO’nun destek sağlayacağı teknik alanların belirlenmesi ve gelecek yıllarda kaynak yaratımı için bir forum niteliği taşıyacaktır.”   

Toplantı FAO ve OGM’nin proje faaliyet sunumları ile devam etti. Sunumlar sonrasında yoğun katılımlı bir görüş alışverişi gerçekleşti ve sonraki dönemde odaklanmış toplantılarla bu süreci devam ettirmenin faydalı olacağı konusunda da görüş birliğine varıldı.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gürer: “Tarım Bakanı, çiftçinin mutlu olduğunu zannediyor”Önceki Haber

Gürer: “Tarım Bakanı, çiftçinin mutlu ol...

Türkiye, İtalya ve İspanya Ortaklığı ile EUREKA Projesi Hayata GeçtiSonraki Haber

Türkiye, İtalya ve İspanya Ortaklığı ile...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar