Şekerbank

Edirne'de 40 Yeni Sera Üreticilere Teslim Edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Edirne'de 40 Yeni Sera Üreticilere Teslim Edildi
Tofidass

Edirne'de, Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Edirne İl Özel İdaresinin %75 kaynak sağlaması ile hayata geçen "Sera Kurulumu Projesi" kapsamında kurulan 40 adet seranın teslim töreni gerçekleştirildi.

Törene Vali Yunus Sezer, Vali Yardımcıları, Edirne AK Parti Milletvekili, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, İl Genel Meclis Başkanı, Edirne Ziraat Odası Başkanı, Kurum Müdürleri, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli ve çok sayıda üretici katıldı.

Seracılık İşletmesi Büyüyor

Ev sahibi ve üretici Münire Güler, seracılığı aile işletmesi olarak sürdürdüklerini ve bu destekler ile işletmelerinin daha da büyüdüğünü söyledi. Oğlunun Ziraat Mühendisi olduğunu ve bu işletmeyi daha da ileriye götüreceklerini belirterek, desteklerinden dolayı Bakanlığa, Valiliğe, İl Özel İdaresine ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne teşekkür etti.

Edirne Tarımda da Başarılı

İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt, Edirne'nin çeltik ve ayçiçeğinde Türkiye'de birinci sırada olduğunu, buğday üretiminde ise 7. sıradan 4. sıraya yükseldiğini söyledi. "Yerinde Üretim Yerinde Tüketim" anlayışı içinde örtü altı üretiminde öncelikle kendi kendine yeter bir il haline gelmeyi, üretimi, kaliteyi ve verimi artırmayı, tüketicilerin taze, kaliteli, uygun fiyatlı sebze tüketmelerini amaçladıklarını belirtti.

Sera Alanları Büyüyor

Bayazıt, Valilik İl Özel İdaresi kaynaklı "Sera Kurulumu Projesi" ile Merkez İlçemizde 24, Keşan İlçemizde de 16 olmak üzere 40 adet 256 m²lik sera kurulumunun tamamlanmasıyla 69.267 m² olan ilimiz sera alanının 79.507 m²'ye yükseldiğini söyledi. 7.520.000 TL olarak bütçelenen Sera Kurulumu Projesinin % 75'i Edirne İl Özel İdaresi, %25'i üreticilerimiz tarafından karşılanmıştır. 2024 yılı içerisinde ilave olarak 30 adet seranın da kurulumunu planlamaktayız dedi.

Edirne'nin Potansiyeli Var

Ak Parti Edirne Milletvekili Dr. Fatma Aksal, Edirne'nin tarih ve kültür kenti olmasının yanı sıra Türkiye'nin en önemli tarım kentlerinden biri olduğunu söyledi. Edirne insanının çok çalışkan olduğunu ifade eden Aksal, "Çeltik ve ayçiçeğinde Türkiye birincisiyiz ama ürün çeşitliliğine gitmemiz gerekiyor. Kendi kendine yetmenin ötesinde Edirne'nin İstanbul gibi yanı başında olan büyük bir pazarı da besleme potansiyeline sahip olduğunu düşünüyorum." dedi.

Hedef 200 Dekar Sera Alanı

Vali Yunus Sezer, kentte her alanda üretimi teşvik ettiklerini söyledi. Sera alanlarını büyütmek için çalıştıklarını ifade eden Sezer, ilimizde 80 dekar alanda seracılık yapıldığını, bunun yeterli olmadığını belirterek örtü altı alanların çoğaltılması gerektiğini, bu konuda ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi.

Vali Sezer, "Edirne'de sera alanını 200 dekara çıkarmamız gerekiyor. Bunu da bu işi yapanlarla devam ettirmek istiyoruz ki vermiş olduğumuz destekler atıl durumda kalmasın" dedi.

Konuşmaların ardından kurulumu tamamlanan seraların teslimi yapıldı. Vali Yunus Sezer ve katılımcılar açılıştan sonra seralarda incelemelerde bulundu.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhane'de Tarım ve Orman Bakanlığı Kuruluşları Koordinasyon Toplantısı DüzenlendiÖnceki Haber

Gümüşhane'de Tarım ve Orman Bakanlığı Ku...

Aydın’da Zirai Kirlilik Kontrolü ve İyi Tarım Uygulamaları ToplantısıSonraki Haber

Aydın’da Zirai Kirlilik Kontrolü ve İyi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar