Şekerbank

Cumhurbaşkanının Ortaklık Teklif Ettiği Genç Çiftçi Tarım Ve Orman Bakanlığı’nda Misafir Edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanının Ortaklık Teklif Ettiği Genç Çiftçi Tarım Ve Orman Bakanlığı’nda Misafir Edildi
Tofidass

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Tokat ziyaretinde bir araya geldiği çiftçiler arasında yer alan ve girdiği diyalog sonucu Cumhurbaşkanı tarafından kendisine ortaklık teklif edilen genç çiftçi Sevilay Kılınçarslan babası Sebahattin Kılıçarslan ile birlikte, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil tarafından kabul edildi.

Bakan Yardımcısı Pakdil’i makamında ziyaret eden 25 yaşındaki Sevilay Kılınçarslan Pakdil’e Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile arasında geçen konuşmayı anlatarak kendisi hakkında bilgi verdi.

Kılıçarslan, Tokat merkeze bağlı Eze Köyü’nde yaşadığını ve 3 yıl önce Tokat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından başlatılan "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi"nden yararlanarak çiftçiliğe başladığını kaydetti.

Ortalama 3 ton çilek üretimi gerçekleştirdiğini söyleyen Sevilay Kılıçarslan bunun yanı sıra hayvancılıkla da uğraştığını yine proje kapsamında 100 koyun aldığını ve bu koyunların sayısının şu anda 200’e çıktığını söyledi. Ayrıca bakanlık tarafından uygulanan Uzman Eller Projesi ile de büyükbaş hayvancılık için başvuruda bulunan Kılıçarslan 8 büyükbaş hayvan almaya hak kazandığını belirtti.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil ise genç çiftçi Sevilay Kılınçarslan’ın ziyaretinden büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek şunları söyledi; “ Aslında Sevilay kardeşimizi Bakanımız Vahit Kirişçi ağırlayacaktı ancak Sayın Cumhurbaşkanımızın Adana’da düzenlediği gençlik festivali dönüşü malumunuz olduğu üzere elim bir trafik kazası meydana geldi ve 3 gencimizi kaybettik. Sayın Bakanımız’da bu gençlerden Ömer Faruk Küçük kardeşimizin cenaze merasimi için Sakarya’ya gitti. Bu nedenle Sevilay kızımızı bizler ağırladık. Yaşamını yitiren genç kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Rabbim yakınlarına sabrı cemil ihsan eylesin inşallah.”

Görüşmede bakanlık olarak geliştirdikleri projelerle çiftçilere yeni imkanlar sağladıklarını ifade eden Nihat Pakdil” Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaklık teklif ettiği bu genç kardeşimizin gençler tarafından örnek alınarak ülke tarımına yeni bir soluk kazandırılması için bizler üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz.  Tarım ve hayvancılığımız gençlerle çok daha güçlü ve çok daha verimli olacak” diyerek sözlerini tamamladı.  

Tokat ziyaretinde çiftçilerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, çilek üretimi yaptığını öğrenen Sevilay Kılıçarslan'a, "Nasıl karlı bir iş mi?" diye sormuş, "Ortaklığa kabul eder misin?" ve "Biraz da Cumhurbaşkanımıza gönderelim demedin." diyerek espri yapmıştı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarımsal Maliyetlerde Mart Ayı RekoruÖnceki Haber

Tarımsal Maliyetlerde Mart Ayı Rekoru

Manisa Karışımı Yem Bitkisi Verimleri Yüzleri GüldürüyorSonraki Haber

Manisa Karışımı Yem Bitkisi Verimleri Yü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar