Şekerbank

Bolu’nun Uzman Elleri İş Başında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bolu’nun Uzman Elleri İş Başında

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kırsalda yaşayan ya da yaşamayı taahhüt eden tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında eğitim veren üniversitelerin fakülte ve meslek yüksekokulları ile Millî Eğitim Bakanlığına bağlı tarım, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, laboratuvar hizmetleri ve gıda teknolojisi alanlarında eğitim veren lise ve dengi okullardan mezun kişilere bitkisel üretim,  hayvancılık, gıda ve su ürünleri sektörlerinde uygulayacakları projeler için 250 bin TL hibe desteği veriliyor.

Konu hakkında açıklama yapan Bolu İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet MURAT; “Bolu Merkez Sebenardı köyünde yaşayan laboratuvar ve veteriner sağlık teknikeri olan Fatma Nur SÖZBİR uzman eller projesi kapsamında 2022 yılında 100 bin lira almaya hak kazanmıştır. Proje ile üç gebe düve alıp bir düve de kendi imkanlarıyla ekleyerek dört düve ile küçük bir sürü oluşturmuştur. İşletmesinde dört yavru elde ederek toplam sayısı ikiye katlanmıştır.

Dört ineğinden elde edilen sütü satarak işletmesini büyütmeyi hedefleyen Fatma Nur SÖZBİR modern süt sığırcılığı işletmesini geliştirmek üzere çalışmalarını sürdürmektedir. Eşinin de bir süt işleme tesisinde peynir üretimi yapan firmada sorumlu olarak çalıştığını,  dolayısıyla sütün en iyi şekilde değerlendirmek konusunda tecrübesi olduğunu, bütün çabasının işletmeyi büyüterek daha fazla süt üretmek olduğunu ifade eden üreticimizi başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum.

Bakanlığımız 2023 yılı itibari ile Uzman Ellerimize destek miktarını arttırarak 250 bin TL destek verecektir. İlimizde 2023 yılı destekleri kapsamında il genelinde toplam 43 adet başvuru yapılmış 34 adet başvurunun bakanlığa gönderilmesi uygun görülmüştür. Bakanlık tarafından 34 başvurunun asil listeye alınması durumunda toplam 8.500.000,00 TL hibe ödemesi yapılacaktır.

Kırsalda yaşam kalitesini arttıran ve geleceğini burada gören girişimci üretici ve üretici adaylarımızı bakanlığımızın bu ve benzeri uygulamalarından faydalanmaya davet ediyor, üreticilerimiz, ilimiz ve ülkemizi hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Samsun’da yem bitkileri üretimi yaygınlaştırılıyorÖnceki Haber

Samsun’da yem bitkileri üretimi yaygınla...

Tarımın geleceğine yön veren isimler Orhangazi’de buluştuSonraki Haber

Tarımın geleceğine yön veren isimler Orh...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar