Şekerbank

Batman’da “Mısır Masadı Tarla Günü” Etkinliği Düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Batman’da “Mısır Masadı Tarla Günü” Etkinliği Düzenlendi
Batman merkeze bağlı Erköklü Köyü’nde mısır hasadı tarla günü etkinliği düzenlendi.

Batman merkeze bağlı Erköklü Köyü’nde mısır hasadı tarla günü etkinliği düzenlendi.

Hasat etkinliğine; Batman Valisi Hulusi ŞAHİN, Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet GÜN, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin AYDİŞ, Şube Müdürleri, tarım danışmanları ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Batman Valisi Hulusi ŞAHİN”; Bu sene buğdayda güzel bir rekoltemiz vardı. Mısırda da iyi bir rekolte bekliyoruz. Verim yüksek ve fiyatta fena değil. Tarım Bakanlığı’nın da son derece iyi destekleri ile beraber geçen seneki gelire oranla yüzde 20-25  civarında daha yüksek bir gelir temin edecek mısır çiftçimiz. Buda önemli. Enflasyonun iki katından fazla bir rakamdır.  Tarım çok önemli, çiftçinin yüzünün gülmesi çok daha önemli. Çiftçi gülerse bütün ülke güler. Çünkü tarım bütün sektörlerin anasıdır.  Batman’da gerek buğday, gerek fıstık gerekse de mısır’da  çok iyi bir sene geçiriyoruz. Fiyatlarda iyi olduğu için Batman ekonomisi şuan da tarımla yürüyor. Pandemi döneminde bir çok sektörün sıkıntıda olduğu bir dönemde tarım Batman ekonomisine can suyu oldu. Sıcak para çarşıya, pazara ve esnafa dağılıyor. Çiftçimizin gülmesi inşallah çarşıya ve pazara da yansıyacak.’’Dedi.

Konuşmasının devamında anız yakmanın zararlarına değinen Vali Hulusi ŞAHİN; ‘’Biliyorsunuz her mısır hasadının sonunda bu ovada bir anız problemi yaşanıyor ve hakim rüzgarlardan kaynaklanan sorun nedeniyle Diyarbakır’ın ilçelerinden ve ovanın batı taraflarından Bismil ve Silvan ilçelerinin tarımsal arazilerindeki anız yangınlarından ortaya çıkan duman Batmanı basıyor ve Batman halkı haftalarca zehir soluyor. Bu sorun yıllardır kangren olarak devam ediyordu. Geçen yıl bir kampanya başlattık. Bismil ilçemize ziyarette bulunduk. Oranın yöneticilerine konuyu anlattık ve onların da desteğini talep ettik. Çünkü ovanın Batman tarafında anız yangını özellikle Tarım İl Müdürlüğümüz, Ziraat odamız ve bilinçli çiftçimizin mücadelesiyle çözülmüş zaten. Bizim tarafımızdan herhangi bir anız yanmıyor ama karşı tarafta bu sorun devam ediyordu. Geçen yıl yaptığımız girişimler sonucunda Bismil’li çiftçilerimizin olumlu yaklaşımları neticesinde geçen sene biz bir sorun yaşamadık. Zehir solumadık ve duman altı olmadık. Bu sene de aynı girişimlerimizi devam ettireceğiz. Önümüzdeki hafta Bismil ilçesine ziyarette bulunacağım. Oradaki çiftçi ve yöneticilerle bir araya gelip anız yangınlarının zararlarını kendilerine anlatacağız. Bu sene Silvan ilçesini de ziyaret edeceğim. Onlarında desteğini alacağız ve temiz bir hava ile sonbaharı geçireceğiz.’’ şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Pakdemirli: Gençlerimize Ve Kadın Çiftçilerimize, %50 Hibe Desteği Hayırlı Olsun!Önceki Haber

Bakan Pakdemirli: Gençlerimize Ve Kadın...

Tavuk Eti Üretimi Ve Kesilen Tavuk Sayısı İse Yüzde 13,5 AzaldıSonraki Haber

Tavuk Eti Üretimi Ve Kesilen Tavuk Sayıs...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar