Şekerbank

Bakan Yardımcısı Metin, kullandığı traktör ile Taşköprü sarımsağının hasadını başlattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Yardımcısı Metin, kullandığı traktör ile Taşköprü sarımsağının hasadını başlattı
Tofidass

Tarım ve Orman Bakan YardımcısıFatih Metin Kastamon'nun Taşköprü İlçesine gelerek burada 2021 yılı üretim sezonunun ilk sarımsak hasadını kullandığı traktör ve söküm makinası gerçekleştirdi. Ardından Devrekâni İlçesi geçerek Organize Besi Sanayi Bölgesi hakkında bilgi alarak tarımsal işletme ve sulama hazvası ziyareti gerçekleştirdi.

Taşköprü sarımsak hasadı sırasında incelemelerde bulunan Bakan Yardımcısı Metin burada yaptığı açıklamada; " Sarımsak Kastamonu İlimizin ve Taşköprü İlçemizin Ülkemiz tarımına kazandırdığı bir marka haline geldi. Bizde bu markayı, bu değeri korumak için tohum desteği projesi ve Karekod Uygulaması projesini hayata geçirdik. Bu proje ile Taşköprü sarımsağı korunarak, diğer sarımsaklardan ayırt edici üstün özelliklerinin devamlılığı ve marka değeri arttırılacaktır. Bakanlık olarak bizim birinci görevimiz çiftçimizin ürettiği ürünün katma değere dönüşmesini sağlamaktır. Bunun için de elimizden geleni yapıyor ve yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Taşköprü'den ayrıldıktan sonra beraberindeki heyet ile Devrekani İlçesine gelen Bakan Yardımcısı Metin, Devrekani Kaymakamlığı ve Devrekani Belediye Başkanlığı ziyaretten sonra, Devrekani Belediye Başkanlığında Başkan Engin Altıkulaç ve proje ekibinden   Tarıma Dayalı Organize Besi Sanayi Bölgesi Projesinin son durumu ile ilgili bilgi aldı.

Burada açıklama yapan Bakan Yardımcısı Metin; Projenin Devrekani İlçesi ve Kastamonu İli için çok önemli bir yatırım olduğunu dile getirerek; " Geçen hafta Sayın Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli, Organize Besi  Bölgesi ile ilgili müjdeyi bizzat kendileri Kastamonu da verdiler. Hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Bakan Yardımcısı Metin, Devrekani ilçesinde faaliyet gösteren ve bölgenin en büyük büyükbaş yetiştiriciliği çiftliklerinden olan Gökkale Tarıma ait çiftliği ziyaret etti. Burada Çiftlik Müdürü Veteriner Hekim Selim Dere'den üretim ile ilgili bilgiler aldı. Ardından Beyler Sulama Birliği Sulama alanında incelemelerde bulunarak DSİ Bölge Müdürü İbrahim Yaroğlu'ndan sulama sisteminin kapalı devre sulama sistemine dönüştürülmesi projesi ile ilgili görüş alış verişinde bulundu. Sayın Metin Devrekani İlçesindeki temaslarından sonra Kastamonuya hareket ederek  El Sanatları Eğitim Merkezine geçerek buradaki atölyelerden incelemeler yaptı.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aslanapa'da 105 adet damızlık koç dağıtıldıÖnceki Haber

Aslanapa'da 105 adet damızlık koç dağıtı...

Soyer: “Çiftçi için daha fazlasını yapacağız”Sonraki Haber

Soyer: “Çiftçi için daha fazlasını yapac...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar