Şekerbank

Amasya'da çiftçilere 'Amasya Misket Elması' fidanı dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Amasya'da çiftçilere 'Amasya Misket Elması' fidanı dağıtıldı
Tofidass

Amasya Valisi Mustafa Masatlı Valilik koordinesinde İl Özel İdaresi ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün yürüttüğü ortak proje çerçevesinde Amasya Elması Fidanı Dağıtım Törenine katıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde gerçekleşen programda ayrıca protokol üyeleri ve çiftçiler yer aldı.

Programda ilk olarak İl Tarım ve Orman Müdür V. Hayrullah Göktekin projenin detaylarına ilişkin bilgiler verdi. Törende daha sonra bir konuşma yapan Vali Mustafa Masatlı ise şunları kaydetti: “İnsanın var olmasıyla başlayan tarım, tarih boyunca daima en temel uğraşlarımızdan olmuştur. Ecdadımızın bizlere armağan ettiği bu bereketli topraklarda çalışırsak, üretirsek her türlü tarımsal ürünü elde edebiliriz.

Geçtiğimiz hafta kiraz fidanı dağıtmıştık. Bugün ise Amasya Elması fidanlarını üreticilerimize teslim edeceğiz. Amasya Elmasının kendine has kokusu ve tadı diğer elma cinslerinden ayırt edici özelliğidir. İlimizle özdeşleşen Amasya Elması bu yönleriyle ülkemiz genelinde büyük rağbet görmektedir.

Sizlerin de bildiği gibi İlimizin ana sektörü tarımdır. Bu coğrafyada tarım sektörünü desteklememiz ve geliştirmemiz önceliğimiz olmalıdır. Daha öncede ifade ettiğim gibi büyük, güçlü ve geleceğe güvenle bakan bir ülkeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın gösterdiği 2023 hedeflerine ulaşmak için kamu ve özel sektör olarak var gücümüzle çalışmalı ve ülkemizi hak ettiği konuma taşımalıyız.

Tüm dünyanın mücadele ettiği salgında ülkemiz ciddi bir performans sergilemiş ve devletimiz sağlık sistemimizi bu süreçte oldukça iyi yönetmiştir.  Bu sancılı dönem tarımın insanlık için taşıdığı önemi bir kez daha gözler önüne sermiştir. Ülkemiz bu süre zarfında tarımsal üretim kapasitesiyle pek çok ülkeye gıda temin etmektedir. Devletimiz de bu sektörü daha da güçlendirmek ve üretimimizi arttırmak için sulamadan, mekanizasyona ve çeşitli teşviklere kadar birçok destek vermektedir. Bu desteklerle 2021 yılı inanıyorum ki Amasya’da tarım kapasitemizi arttıracağımı bir yıl olacaktır.

Bugün dağıtacağımız fidanlar bir başlangıçtır. Burada önemli olan ürünlerimizi ülke ve dünya pazarlarına sunabilmektir. Bu noktada çalışmalarına başlanan Taşova Organize Sanayi Bölgesi ile Amasya Organize Sanayi Bölgesinde tarımsal ürünlerin değerlendirilmesine yönelik bir takım çalışmalarımız da olacaktır. Valiliğimiz koordinesinde hayata geçirilen bu projede emeği geçen il özel idaremiz ile Tarım ve Orman müdürlüğümüze teşekkür ediyor, üreticilerimize bereketli bir yıl diliyorum.”

Vali Mustafa Masatlı’nın konuşmasının ardından Amasya Elması fidanlarının üreticilere dağıtımı yapıldı. 

 

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Örselli’de Tarımsal Kalkınmaya Büyükşehir DesteğiÖnceki Haber

Örselli’de Tarımsal Kalkınmaya Büyükşehi...

Osmaneli Çiftçisine Fidan DesteğiSonraki Haber

Osmaneli Çiftçisine Fidan Desteği

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar