Şekerbank

AGCO’dan, pandeminin vurduğu bölgelere 90 bin Dolar’lık gıda desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AGCO’dan, pandeminin vurduğu bölgelere 90 bin Dolar’lık gıda desteği
Covid-19 pandemisi başladığından bu yana mücadeleye katkı sunmak için harekete geçen dünya tarım makineleri devi AGCO, yardım programının ikinci aşamasında Avrupa ve Orta Doğu’da 3 sivil toplum kuruluşuna 90 bin ABD Doları bağış yaptı. Bu bağışlarla, pandemiden en çok etkilenen toplumlara gıda ve eşya desteği sağlanacak.

Dünya tarım makineleri devi AGCO, Covid-19 pandemisinin ikinci aşamasında en çok etkilenen bölgelerde yaşayanlar için harekete geçerek, Avrupa ve Orta Doğu bölgelerinde 3 sivil toplum kuruluşuna toplam 90 bin ABD doları bağış yaptı.

Söz konusu bağışlar, AGCO’nun sürdürülebilir tarımsal kalkınma yoluyla açlığı sona erdirme idealiyle kurduğu AGCO Tarım Vakfı’nın, (AAF) “Covid-19 Yardım Programı”nın ikinci aşaması olarak gerçekleştirildi. Birleşik Krallık, Türkiye ve İspanya’dan 3 STK, bağışları buralarda yaşayan zor durumdaki insanların gıda öncelikli olmak üzere temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla değerlendirilecek.  

AGCO EME Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Torsten Dehner, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, AGCO’nun her zaman faaliyetlerini sürdürdüğü bölgelerdeki toplumları ve müşterileri desteklemek için en iyi yolu aradığını kaydetti. Dehner, “Benzeri görülmemiş böylesi bir zamanda bu destek, pandeminin ekonomiler ve geçim kaynakları üzerindeki etkilerinin ele alınmasında ortak bir sorumluluk haline gelmektedir. Şuna kesinlikle inanıyoruz ki dayanıklı bir tarım sanayii gereklidir ve bizim en büyük önceliğimiz, pandemi ile mücadele süresince güvenli, sağlıklı ve besleyici gıdalara erişimi sürdürmektir’ diye konuştu.

AAF Genel Müdürü Metti Richenhagen de yaptığı açıklamada, Covid-19 nedeniyle destek çağrılarının devam ettiğini belirterek, “AGCO Tarım Vakfı, en savunmasız toplumlarımızda uzun vadeli etkiler yaratma konusunda kararlıdır. Bağış yapılan bölgelerimizde, pandemi ve ekonomik belirsizlikten dolayı büyük ölçüde etkilenen toplumlara yardımcı olan kaynakları ve girişimleri desteklemek üzere yalnızca küresel değil, aynı zamanda da yerel fon sağlamaktan ötürü gurur duyuyoruz” dedi.

Yardım programının ilk aşamasında Latin Amerika ve Afrika yer aldı.

Covid-19 Yardım Programı’nın ilk aşamasında AAF, Latin Amerika ve Afrika'daki ülkelerdeki en savunmasız nüfuslar üzerinde yoğunlaştı ve 100.000 ABD Doları tutarında bir finansman ile Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı'nın (WFP) acil durum müdahalesine destek verdi.

Bağış kampanyasını desteklemek isteyenler, Dünya Gıda Programı ABD'nin bağış sayfasını veya SharetheMeal uygulamasını ziyaret ederek bilgi alabiliyor ve #AGCOAgricultureFoundation Team üzerinden bağışta bulunabiliyor. Bir yıl boyunca 342 çocuğa yemek yardımı yapmak için ek fon sağlayan AAF, WFP’nin küçük ölçekli çiftçileri ve başka ihtiyaç sahibi kesimleri hedefleyen ve 83 ülkede hayat kurtaran çalışmalarını desteklemek amacıyla, bu kampanyaya yapılan katkıları 100.000 Dolar’a kadar tamamlıyor.

AGCO’nun bağışları 3 ülkede sürdürülen gıda programlarında kullanılacak

AGCO’nun bağış yaptığı 3 STK’dan biri olan İngiltere’den Trussell Trust, fakirlik içerisinde ve krizden etkilenmiş olan insanlara acil yiyecek göndermek, destekte bulunmak ve İngiltere'deki açlığa son vermek üzere değişim yaratmak için bağışları Gıda Bankası Programı’na yönlendirecek. Bağışlanan malzemelerin bireysel gıda bankalarına hızla ulaştırılmasını sağlamak amacıyla toplanan fonlar, acil durum depolama ve dağıtım sistemlerinin geliştirilmesini desteklemek için kullanılacak. İngiltere’de gıda bankaları, pandeminin başladığı andan itibaren her gün 6.250'den fazla acil gıda paketi dağıttı ve bu yardımdan faydalananların 3.000’ini de çocuklar oluşturdu.

Türkiye’de 8 ilden ihtiyaç sahiplerine ve sığınmacılara yardım edilecek

Türkiye’den Dünya Gıda Programına yapılan bağış ile çoğunluğunu sığınmacıların oluşturduğu toplumun en kırılgan kesimlerine yardımda bulunulacak.

Yardım fonu, Ankara, İstanbul, İzmir, Urfa, Adana, Kilis, Mardin ve Gaziantep olmak üzere Türkiye'nin sekiz ilinde, Covid-19 kapsamında WFP’nin “Mutlaka Umut Var” adlı Geçim Kaynaklarına Uyum Projesi'ni ve pandemi ile mücadelede belediyelere ait çorba mutfaklarını desteklemek üzere gıda, hammadde ve diğer girdilerin satın alınmasını da kapsayacak. Kuruluş, sekiz ilde 4.000'den fazla kişiye günde iki öğün yemek sağlayacak.

İspanya’da pandemiden ciddi şekilde etkilenen Madrid’e el uzatılacak

AGCO’nun bağışı İspanya’da ise Banco de Alimentos adlı STK tarafından, pandemiden ciddi şekilde etkilenen ve Madrid bölgesinde bulunan zor durumdaki insanlara yiyeceklerin teslim edilmesi, dağıtılması için kentteki Gıda Bankası’na verilecek. Gıdaların tamamını süpermarketlerden, meyve ve sebzeleri de Mercamadrid'de bulunan ortak pazardan toplayan kuruluş, ayrıca bu fon ile en dezavantajlı toplumların sosyal entegrasyonunu sağlayacak. Kuruluş bu kesimlere yönelik gıda atıkları, sağlıklı beslenme ve sağlık güvenliği eğitimi de verecek. Banco de Alimentos, günde 190.000'den fazla kişiye yemek dağıtıyor ve bunların çoğu da çocuklara ulaşıyor.

Kaynak:Tarım Pusulası

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antbirlik istihdamı arttırıp salgına dikkat çektiÖnceki Haber

Antbirlik istihdamı arttırıp salgına dik...

Son dakika: Yüz binleri ilgilendiren düzenleme! Bunu yapana hapis cezası geliyor...Sonraki Haber

Son dakika: Yüz binleri ilgilendiren düz...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar