Şekerbank

63 Firmaya 458 Bin TL İdari Para Cezası Uygulandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
63 Firmaya 458 Bin TL İdari Para Cezası Uygulandı
Tofidass

Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından, gıda işletmelerine yönelik denetimler 2018 yılında da aralıksız devam ediyor. 

İl Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde 1 Ocak 2018 tarihinden bugüne kadar İl genelinde 5 bin 949 gıda denetimi yapılarak denetimler sırasında 264 adet gıda numunesi alındı. Yapılan denetimler sonucu; toplam 63 firmaya 458 bin 588 TL idari para cezası uygulanırken, 1 işletme hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Denetimlerde mevzuata aykırı bulunan 2.831 kg et ve et ürünü, 8.989 kg süt ürünü, 218 kg pirinç, 32 kg arıcılık ürünü imha edildi. 132 kg et ve et ürünü, 1.056 kg salça ile 42 kg diğer gıda ürünü de işlemleri sonuçlanıncaya kadar yediemine alındı. Ayrıca ithal edilmek istenilen ve mevzuata aykırı bulunan 99.059 kg gıda hammaddesinin imha işlemleri başlatıldı.

Aralıksız olarak yapılan risk esaslı denetimler, rutin denetimler ve Alo 174 Gıda  Hattı'na gelen şikâyetler doğrultusunda, insan sağlığını olumsuz etkileyen ve mevzuata aykırı hareket eden firmalara ceza verildi.  

Gıda işletmelerine yönelik denetimler hakkında açıklamada bulunan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal YILMAZ; "Gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması noktasında azami bir hassasiyet gösterildiğini vurgulayarak, yaptığımız denetimler sırasında insan sağlığını tehdit eden unsurlar tespit edildiğinde hiçbir şekilde müsamaha göstermiyoruz. Müdürlüğümüz tarafından yapılan denetimler riske dayalı denetim (rutin denetim), numune denetimleri, Alo 174 Gıda Hattına yapılan şikâyet ve ihbar denetimleri ile takip denetimleri şeklinde yürütülmektedir. Bunların dışında özel günler, özel dönemler ve özel kontroller amacıyla diğer denetimler de yapılmaktadır. Aynı zamanda ilçelerimize yönelik olarak toplu denetimler de sürdürülmekte ve bütün gıda işletmecileri denetlenmektedir. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda bulunan kantin ve yemekhaneler ile birlikte okul çevresinde gıda satışı yapan veya toplu tüketime sunan işyerlerinin denetlenmesine özen gösterilmektedir" diyerek sözlerine son verdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye’nin toplam nohut üretiminin yaklaşık %10’nunu karşılıyoruzÖnceki Haber

Türkiye’nin toplam nohut üretiminin yakl...

Elitaş; Pancar Çiftçisi İçin Elimizden Gelen Gayreti GöstereceğizSonraki Haber

Elitaş; Pancar Çiftçisi İçin Elimizden G...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar