Şekerbank

Zirai İlaçların Orijinal Olup Olmadığı Bu Uygulama İle Mümkün Olacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Zirai İlaçların Orijinal Olup Olmadığı Bu Uygulama İle Mümkün Olacak

Bayer, zirai bayilerden satın alınan Bayer bitki koruma ürünlerinin orijinal olup olmadığının anlaşılmasına olanak sağlayan Seal Scan uygulamasını Türkiye’deki üreticilerin ve tarım profesyonellerinin kullanımına sundu. App Store ve Google Play üzerinden ücretsiz bir şekilde indirilebilen Seal Scan uygulaması ile üreticiler, satın aldıkları bitki koruma ürünlerinin orijinalliğini teyit etme fırsatı yakalıyor. 

Seal Scan, son yıllarda üreticilerin ve bitki koruma ürünleri bayilerinin yasa dışı ve sahte bitki koruma ürünlerinin kullanılmasına ve bu ürünlerin üretime ciddi zarar vermesine yönelik şikayetleri göz önünde bulundurularak geliştirildi. Orijinal ürünlerin kullanılmasının bitki sağlığının yanı sıra insan ve çevre sağlığı açısından da son derece önemli olduğunun farkındalığıyla hareket eden Bayer, Seal Scan uygulaması ile sürdürülebilir tarımsal üretime ve çevreye destek olmaya devam ediyor. 

Orijinallik kontrolü artık telefondan yapılabiliyor

Üreticiler ve tarım profesyonelleri Seal Scan uygulamasını akıllı telefonlarına indirerek, satın aldıkları Bayer ürününün kapağında buluna QR kodunu uygulamaya taratarak orijinallik kontrolü yapabiliyor. Söz konusu ürün orijinal ise ekranda “güvenli” sayfası beliriyor ve üreticiler geçerli karekoda sahip ürünü güvenle kullanmaya başlayabiliyor. Ürünün sahte olma riski bulunuyorsa uyarı bildirimi alan üreticilerin Bayer bölge satış temsilcisiyle iletişime geçmesi gerekiyor. 

Yetkili bayilerden alışveriş yapılmalı

Bayer, yasa dışı ve sahte bitki koruma ürünlerinin önüne geçilebilmesi için üreticilerin yetkili bayilerden alışveriş yapmasının önemine dikkat çekti. Bunun yanı sıra ürünün üzerinde bulunan hologramlı etiketin yırtık olmadığına da dikkat edilmesi gerekiyor. Kontrol işlemini hızlı bir şekilde, teknolojiyi kullanarak yapmayı tercih edenler ise ürünleri ücretsiz Seal Scan uygulamasıyla taratarak, “güvenli” bildirimi veren ürünleri tarlalarında güvenle kullanabiliyor. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Banvit BRF, Sürdürülebilir Gıda Platformu’nun Yeni ÜyesiÖnceki Haber

Banvit BRF, Sürdürülebilir Gıda Platform...

Besin Alerjisi Farkındalık Haftası BaşladıSonraki Haber

Besin Alerjisi Farkındalık Haftası Başla...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar