Şekerbank

Zirai İlaçlardan Arı Ölümlerine Karşı Tedbirler Devrede

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Zirai İlaçlardan Arı Ölümlerine Karşı Tedbirler Devrede
Tofidass

Arıcılık, zengin bitki örtüsü ve farklı ekolojik bölgelere sahip olan ülkemiz için önemli bir tarımsal üretim alanıdır. Bal arıları, bal üretimi yanında tozlaşmaya katkısıyla bitkisel üretimdeki verim artışlarında da önemli rol oynadıkları için ayrıca önem kazanmaktadırlar. Bal arıları, tarımsal üretimde artışı sağlamak için kullanılan zirai ilaçlardan olumsuz etkilenmekte. Bunun bilinciyle Tarım ve Orman Bakanlığı, bal arılarının zirai ilaçlardan korunması için çeşitli önlemler alıyor.
Samsun’da arıların tarımda kullanılan ilaçlardan etkilenmemesi için çeşitli tedbirler yürürlüğe giriyor. Tarım ilaçlarının, arıların uçmadığı saatlerde yapılması, arılara zarar vermeyen ilaçların tercih edilmesi, arı sahipleri ve tarımsal ilaç kullananların uyarılması alınan bazı tedbirler. 
Konuya ilişkin bir açıklama yapan Samsun Tarım Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın direktifleri doğrultusunda arıların korunması için bazı tedbirleri yürürlüğe koyacaklarını söyledi. Sağlam yaptığı açıklamada şunları söyledi:
 ““Ülkemiz arıcılığının bitkisel üretimde kullanılan zirai mücadele ilaçlarından zarar görmemesi amacıyla bir dizi önlem almayı Bakanlığımız direktifleri doğrultusunda kararlaştırmış bulunuyoruz. Bu bağlamda ilimizde yürütülen zirai mücadele ilaçlamaları hakkında arıcılara bilgilendirme çalışmalarına ağırlık verilmesi, ilaçların kullanımından en az bir hafta önce arı üreticilerinin ilaçlamadan haberdar edilerek gerekli önlemlerin alınmasının sağlanması, İlaçlamaların akşam üzeri veya sabah erken saatlerde (arıların uçuş yapmadığı zamanlarda) yapılması, tercihen arılar için zehirli olmayan bitki koruma ürünlerinin seçimi, doğru zaman ve uygun dozda kullanılması, son ilaçlama- hasat arasındaki süreye ve koruyucu güvenlik tedbirlerine uyulması gibi konulara yapılacak eğitimlerde ağırlık verilmesi karara bağlanmıştır. Üreticilerimizin dikkatine sunar, bol bereketli, sağlıklı günler dilerim” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakanlık Korona Virüs’e Karşı Tedbirleri ArttırdıÖnceki Haber

Bakanlık Korona Virüs’e Karşı Tedbirleri...

Kayseri Şeker Korona Virüsüne Karşı Önlemlerini AldıSonraki Haber

Kayseri Şeker Korona Virüsüne Karşı Önle...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar