Şekerbank

Yozgat Düve Yetiştirici Merkezi Olacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yozgat Düve Yetiştirici Merkezi Olacak
Tofidass

2017 yılı için Yozgat genelinde %30 hibe almaya hak kazanan 88 adet yetiştirici ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü arasında hibe sözleşmeleri imzalanmaya başlandı.

Hibe almaya hak kazanan yetiştiriciler damızlık sığırları TİGEM, Tarım Kredi Kooperatifi iştirakçileri, Düve Yetiştirici Merkezleri, Hastalıktan ari işletmeler ve Damızlık yetiştirici/üretici örgütleri merkez birliklerinden temin edebilecekler.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca uygulanan hastalıktan ari işletmelerin desteklenmesi projesi, hayvan sağlığının korunması yanında, kaliteli ve sağlıklı süt üretilmesi ile ülkemiz süt sektörünün Avrupa Birliğine süt ve süt mamulleri ihracatı yapabilmesi için temel teşkil etmektedir.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Konya Ovası ve Doğu Karadeniz Projesi kapsamındaki illerde damızlık erkek materyal alımı ve damızlık düve alımı ile ilgili uygulanan hibe projelerinde damızlık boğaların ve damızlık düvelerin sadece TİGEM veya Hastalıktan ari işletmelerden teminine izin verilmektedir. Ayrıca "Hastalıktan Ari İşletme Sertifikası" na sahip, süt sağım ünitesi bulunan işletmelerde 6 aylık yaştan büyük erkek sığırlar hariç tüm sığır cinsi hayvanlara 400,00 TL destekleme ödemesi yapılmaktadır.   

Yozgat İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyaattin ÖZDEMİR konu ile ilgili olarak "%30 hibe düve alım desteği kapsamında alımı yapılacak damızlık hayvanların Brucella ve Tüberküloz Hastalıkları yönünden ari olan bu işletmelerden temin edilecekleri için hastalıklardan ari durumlarının devam ettirilmesinin büyük önem arz ettiğini, bu nedenle de işletmesine bu proje kapsamında damızlık gebe düve veya 8-12 aylık dişi boş sığır alan işletmelerin hastalıktan ari işletme sertifikası almaları almak üzere İl/İlçe Müdürlüklerine başvuru yapmaları gerekmektedir" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bulgaristan İle Türkiye Arasındaki İlişkileri En Üst Seviyeye Çıkarmaya KararlıyızÖnceki Haber

Bulgaristan İle Türkiye Arasındaki İlişk...

Kürtün Barajında Üreticiler Balık Hasadına Devam EdiyorSonraki Haber

Kürtün Barajında Üreticiler Balık Hasadı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar