Şekerbank

Yerli ve Milli Tohumlar Bereketli Bolu Topraklarında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yerli ve Milli Tohumlar Bereketli Bolu Topraklarında
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "Yerli ve Milli Tohumlarımızın Ulaşmadığı Çiftçi Kalmasın" sloganıyla yola çıktığı yerli ve milli çeşitlerin çiftçi şartlarında demonstrasyon çalışmaları devam ediyor.
Tofidass

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "Yerli ve Milli Tohumlarımızın Ulaşmadığı Çiftçi Kalmasın" sloganıyla yola çıktığı yerli ve milli çeşitlerin çiftçi şartlarında demonstrasyon çalışmaları devam ediyor.

Demonstrasyon Ekimleri Yapılıyor

Bolu’da 2020 yılı rakamlarına göre yaklaşık 11.200 Hektar alanda buğday hasadı yapıldı. Birçok üreticimizde 2020-2021 üretim sezonu için Buğday ve Arpa ekilişlerini yaparak tohumunu toprakla buluşturdu. Tarım ve Orman Bakanlığınca uygulamaya konulan “Yerli ve Milli Tohumların ulaşamadığı Çiftçi Kalmasın” sloganı kapsamında Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından 500 Kg. Arpa, 200 Kg. Makarnalık Buğday ve 800 Kg. Ekmeklik Buğday tohumları gönderilen Bolu il ve ilçelerinde Yerli ve Milli tohum olan Sertifikalı Arpa, Buğday ve Makarnalık Buğday çeşidinin demonstrasyon amaçlı ekilişleri Tarım ve Orman İl Müdürlüğü teknik personelleri tamamlandı.

Bölgeye Uygun Yüksek Verim Özellikli Çeşitler Deneniyor

Hububat bitkisinde Bakanlığın önde gelen ıslahçı kurumlardan biri olan Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün ekimi yapılan tescilli çeşitlerinden olan; bölgeye uygun olabilecek,  yüksek verim potansiyeline sahip çeşitlerin ekilişi yapıldı. Bolu genelinde Ekmekli Buğday çeşidi olarak; ŞANLI, TOSUNBEY, KIŞLA,  BAYRAKTAR, TEKFEN 1016, TEKFEN 2064, TEKFEN 1013 ve AYTEN ABLA Makarnalık Buğday olarak; EMİNBEY ve İMREN Arpa olarak BURAKBEY,  TOSUNPAŞA, ZEYNEL AĞA AVCI 202 ve BOZLAK çeşitleri toprakla buluştu.

Münavebede Hububat Önemli Yer Tutmaktadır

Bolu’da hububat uygulanan üçlü münavebede önemli bir yere sahip tahıllardan biridir. Sulu tarım alanlarında uygulanacak münavebede çapa bitkilerinden sonra ekilen Hububat bitkisinden yüksek verimler elde edilmektedir. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü teknik personellerince önerilen Patates ve Mısırdan sonra Buğday üçlü münavebe sistemi başarılı bir şekilde uygulanmış olacak ve hem de hastalık ve zararlılar bu sayede azalacak. Üreticiler elde edecekleri ürünlerini uygun fiyatta pazarlayarak gelir elde edebileceklerdir. Pazar sorunu bulunmayan hububat çeşitleri üreticilere önemli alternatif olacak.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Denizlerde ve İçsularda Geleneksel Kıyı Balıkçılığı DestekleniyorÖnceki Haber

Denizlerde ve İçsularda Geleneksel Kıyı...

Küresel salgın koşullarında gıdanın yolculuğuSonraki Haber

Küresel salgın koşullarında gıdanın yolc...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar