Şekerbank

Yalova’da Dünya Gıda Günü Özel Etkinlikle Kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yalova’da Dünya Gıda Günü Özel Etkinlikle Kutlandı
Tofidass

16 Ekim Dünya Gıda Günü Esvet Sabri Aytaşman Özel Eğitim Meslek Okulu’nda gerçekleştirilen programla kutlandı. Etkinliğe Yalova İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Yılmaz Boz, öğrenciler ve öğretmenleri katıldılar.

Tarım ve Orman Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Atatürk Bahçe Kültürleri ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün ortaklaşa gerçekleştirdiği “Engelsiz Organik Tarım Projesi” kapsamında özel öğrencilerin serada organik tarım yaptığı okulda gerçekleştirilen programda 16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla biber hasadı gerçekleştirildi.

Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi tarafından hazırlanan sunumla başlayan programda öğrenciler gıda ve sağlıklı beslenme konularında bilgilendirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun günün anlam ve önemine dair yapmış olduğu konuşmasında; “Gıdanın önemini yapılan sunumla öğrendiniz. Sağlıklı beslenmek için öğretmenimizin, annemizin, babamızın bizlere önerdiği yiyeceklerden yemeliyiz. Fast food tüketmemeliyiz. Hamburgerden, kızartma türü yiyeceklerden uzak durmayı bugün bir kez daha öğrendik. Dünya Gıda Günü’nüzü kutluyorum” dedi.

“820 MİLYONDAN FAZLA İNSAN AÇLIKLA MÜCADELE EDİYOR”

İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar ise yaptığı konuşmasında sağlıklı beslenmenin önemine vurgu yaptı. Müdür Parıldar konuşmasında; “820 milyondan fazla insan, bir başka deyişle dünyada yaklaşık dokuz kişiden biri açlıkla mücadele ediyor. Günümüzde gıda güvenliği sadece bir miktar meselesi değil, aynı zamanda bir kalite sorunudur. Dünya çapında hastalık ve ölümlere sebep olan sağlıksız beslenme, çok önemli bir risk faktörü haline geldi. ‘Açlığa Son’ amacına ulaşmak yalnızca açlıkla mücadele eden insanları beslemek değil, insanların yeterli çeşitlilikte, güvenilir ve besleyici gıdalarla beslenmesini sağlamak ve aynı zamanda hayatımızın temeli olan kaynaklarımızın da sağlığını korumak demektir. 1945’ten beri Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü(FAO)’nün kuruluşunu anmak amacıyla 16 Ekim Dünya Gıda Günü olarak kutlanır tüm bu sorunları dile getirmek, farkındalığı arttırmak ve harekete geçmeyi teşvik etmek için vesiledir. Sağlıklı beslenme ile açlığa son verilmiş bir dünya temennisiyle Dünya Gıda Gününüzü kutlarım” dedi.

Daha sonra öğrencilere 16 Ekim Gıda Günü dolayısıyla süt ve bal dağıtıldı. Esvet Sabri Aytaşman Özel Eğitim Meslek Okulu bahçesinde “Engelsiz Organik Tarım Projesi” kapsamında hazırlanan serada biber hasadı yapılmasının ardından günün anısına toplu fotoğraf çektirildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Anadolu’da Ne Varsa Bu FuardaÖnceki Haber

Anadolu’da Ne Varsa Bu Fuarda

Türkiye’nin En Büyük Lavanta Vadisi Elbistan’da OlacakSonraki Haber

Türkiye’nin En Büyük Lavanta Vadisi Elbi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar